Bornova’da Ata’ya saygı yürüyüşü

  • 0
  • 479
Bornova’da Ata’ya saygı yürüyüşü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir Temsilciliğince her yıl düzenlenen 10 Kasım Ata’ya Saygı Tırmanışı bu yıl Bornova’da gerçekleşti. Bornova Belediyesi’nin tarafından organize edilen yürüyüşe İzmir ve ilçelerinde faaliyet gösteren 28 dağcılık federasyonu katıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ekipler düzenlenen törenin ardından Bornova’nın değişik semtlerinde başlayan yürüyüş parkuruna  dağıldı. Yürüyüşe Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’da katıldı. Yürüyüş öncesi düzenlenen törende etkinliğe  katılan federasyonların temsilcilerine teşekkür sertifikası dağıtıldı.
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Ege Bölge Temsilciliğince geleneksel olarak her yıl düzenlenen 10 Kasım Ata'ya Saygı Tırmanışı'nın 14.’sü Bornova’da yapıldı. Bornova Belediyesi ile ortak olarak düzenlenen etkinlik,  Bornova Belediyesi’ne bağlı Çamiçi, Sabuncubeli, Kayadibi, Homeros,  Kurudere, Pınarbaşı, Kavaklıdere, Karaçam, Evka 3, Çiçekliköy, Yakaköy, Gökdere Kanyonundan başlayan yürüyüş parkurlarında gerçekleşti.
Bornova Belediyesi’nin kendilerine gösterdiği desteğe teşekkür eden Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, “ Federasyonumuzun eğitim ve barış alanında yaptığı çalışmaların yanında ülkedeki önemli günlerde düzenlediği bu tür saygı yürüyüşü ve tırmanışları var. Geleneksel olarak her yıl Kasım ayında düzenlediğimiz bu yürüyüşte bunlardan biri. Bu sayede geçmişimize ve atalarımıza olan borcumuzu ödüyoruz” dedi.
Yürüyüşe eşi Hikmet Atila ile katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir’in Kurtuluş savaşındaki önemini hatırlatarak,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan  ayrılışınan 77. yılını anıyoruz.  O’nun Belkahve’nin eteklerinde başlattığı kurtuluş ateşinin heyecanını biz her zaman yaşıyoruz ve yaşatacağız. Kurduğu Cumhuriyet’e ve ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.
Bornova Belediyesi’nin doğa sporlarına büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Atila, “2014 yılı seçimlerinden sonra 12 köyümüz mahalle statüsü alarak bize bağlandı. Doğa sporları yapmaya olanak sağlayan çok güzel yürüyüş ve tırmanış parkurlarımız oldu. Sizleri buararda görmekten son derece mutluyuz” dedi.
 
Bornova’da Atatürk’ü anma etkinlikleri
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ölümünün 77. Yılında Bornova’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.  “Atamızı Anarken” başlıklı fotoğraf sergisi 27 Kasım tarihine kadar açık kalırken, Yardımcı Doçent Doktor Eren Akçiçek’in  “Atatürk’ün Sağlığı, Hastalıkları ve Ölümü” konulu söyleşisi 11 Kasım saat 18:00’de Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Arşiv