Bornova’da coşkulu 9 Eylül kutlamaları

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu, Bornova’da düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. 3 gün 3 ayrı noktada yapılacak etkinlikler 7 Eylül günü başlayacak.

  • 0
  • 303
Bornova’da coşkulu 9 Eylül kutlamaları
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu, Bornova’da düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. 3 gün 3 ayrı noktada yapılacak etkinlikler 7 Eylül günü başlayacak. 7 Eylül’de Çamdidibi’nde ve 8 Eylül’de Bornova Merkez’de gerçekleşecek Kortej yürüyüşleri ve ünlü sanatçılar Ege ile Havva Karakaş konserleri Bornovalılara unutulmaz anlar yaşatırken, 9 Eylül günü de İzmir’in kurtuluşunun başladığı nokta olan Belkahve’de resmi törenler yapılacak.  9 Eylül’ün ülkemiz açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “9 Eylül Kurtuluş Savaşımızın zaferler sonuçlandığı gündür. İzmir’in ve Türkiye’nin Kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü coşkulu etkinliklerle kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı kurtuluşumuzun coşkusunu yaşamaya çağırıyoruz.
 
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna özel etkinlikler bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Çamdibi, Bornova Merkez ve Belkahve’de gerçekleştirilecek etkinliklerle binlerce Bornovalı İzmir’in Kurtuluşu’nun çoşkusunu dolu dolu yaşayacak. 3 gün sürecek olan kutlamalar kapsamında kortej yürüyüşleri sonrası ünlü sanatçılar Havva Karakaş ve Ege’nin konserleri kutlamaları renklendirecek. İzmir’in Kurtuluşu’nun başladığı nokta olan Balkahve’de Resmi törenlere ev sahipliği yapacak. Törenler, kurtuluş öncesi Atatürk’ün İzmir’e bakarak kahve içtiği yerde bulunan Ata Anı Evi’nin önünde yapılacak.
 
Çamdibi’nde Havva Karakaş 
7 Eylül Cuma günü Çamdibi’nde başlayacak olan kutlamalarda, saat 20.30 Yıldırım Beyazıt İlkokulu önünden başlayacak olan kortej yürüyüşü Çamdibi Atatürk Parkı’nda son bulacak. Kortejin ardından ise saat 21:00’ de ünlü sanatçı Havva Karakaş Atatürk Parkı’nda sahne alarak müzik ziyafeti sunacak.
 
Aşık Veysel Ege rüzgarı esecek 
8 Eylül Cumartesi günü Bornova Merkez’de yapılacak olan kutlamalar ise saat 20.00’de başlayacak. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na yürüyecek. Ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir’in kurtuluşunun çoşkusunu yaşatacak olan Bornovalılar, ünlü sanatçı Ege’nin  konseriyle çoşkuyu zirveye taşıyacak. Saat 21:00’ de Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek olan konser ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
Aatürk’ün İzmir’e baktığı yer Belkahve’de resmi tören 
9 Eylül günü ise Atatürk’ün kurtuluş öncesi İzmir’e ilk baktığı nokta olan Belkahve’de resmi törenler düzenlenecek. Sabah 10.00’da Bornova’da bulunan 9 Eylül Şehitliği önüne çelenk koyma ile başlayacak olan törenler 10.30’da Belkahve’de devam edecek. Ata Anı Evi önünde yapılacak olan etkinliklerde halk oyunları gösterisi, şiir dinletisi ve TSM Korosu’nun “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri yer alacak.
 
9 Eylül’ün ülkemiz açısından taşıdığını öneme dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “9 Eylül Kurtuluş Savaşımızın zaferler sonuçlandığı gündür. İzmir’in ve Türkiye’nin Kurtuluş günü olan 9 Eylül’ü coşkulu etkinliklerle kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı kurtuluşumuzun coşkusunu yaşamaya çağırıyoruz. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir” dedi.
 
BORNOVA BELEDİYESİ 9 EYLÜL PROGRAMLARI
 
7 EYLÜL 2018 CUMA  
Kortej Yürüyüşü
Güzergah: Yıldırım Beyazıt İlkokulu - Çamdibi Atatürk Parkı
Saat:20.30
 
Havva Karakaş Konseri
Yer: Çamdibi Atatürk Parkı
Saat:21.00
 
8 EYLÜL 2018 CUMARTESI  
Kortej Yürüyüşü
Güzergah:  Bornova Cumhuriyet Meydanı - Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
Saat:20.00
 
Ege Konseri
Yer: Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosu
Saat:21.00
 
9 EYLÜL 2018 PAZAR 
Çelenk Sunma Töreni
Yer: Bornova 9 Eylül Şehitliği
Saat: 10:00
 
Resmi Tören
Yer: Belkahve Ata Anı Evi Önü
Saat: 10:30

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv