Bornova’da gündem temiz çevre

  • 0
  • 600
Bornova’da gündem temiz çevre
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin, çevre koruma bilincini geliştirmek amacıyla düzenlendiği ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama’, ‘Güzel Balkon, Güzel Bahçe’, ‘Mutlu Atıklar Atık Malzeme Proje’ yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini aldı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen ‘Çevre Ödül Töreni’nde konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sürdürülebilir temiz çevre için projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi

Bornova Belediyesi, ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama’, ‘Güzel Balkon Güzel Bahçe’, ‘Mutlu Atıklar Atık Malzeme Proje’ yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki Çevre Ödül Töreni’ne Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil Kınay, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Bütün bir yıl boyunca bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları ve enerji verimliliği gibi konularda ilkokullarda eğitimler düzenleyen, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi için bahar temizliği, fidan dikimi gibi çeşitli etkinliklerde vatandaşları buluşturan Bornova Belediyesi, Çevre Haftası etkinlikleriyle de farkındalık oluşturdu.

Ödül töreninde Bornova Belediyesi’nin verdiği eğitimlere destek veren Ege Orman Vakfı, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası gibi sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.

Mutlu projeler
‘Bitkisel Atık Yağ Toplama’ yarışmasında Batı Anadolu Çimento Ortaokulu en çok atık toplayan okul olarak seçildi. ‘Mutlu Atıklar Atık Malzeme Proje’ Yarışmasında;  Malazgirt İlkokulu Anaokulu Öğrencisi Efe Tufan ‘Şirin Oyuncaklarım’ projesiyle birinci, Ferit Bahriye Ergil İlkokulu Anaokulu’ndan Emir Çetin, ‘Emirobla Sağlıklı Yaşam’ projesiyle ikinci, Özel Çamlık Anaokulu’ndan Ege Balçık ise ‘Tüpteki Kaşık’ isimli çalışmasıyla üçüncü oldu.

Güzel balkon ve bahçe
Güzel Balkon Yarışması’nda; Şefika Külahçı birinci, Sibel Ceylan ikinci, Hafize Başer üçüncü oldu. Güzel Bahçe Yarışması’nda ise; Cüneyt Serbest birinci, Erol Baysın ikinci, Gülçin Kuşgöz Dönmez ise birinci oldu. Güzel Balkon ve En Güzel Bahçe yarışmalarının birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine ise çeyrek altın hediye edildi.

Çevre projeleri
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Türkiye’deki arıtma tesislerinin yüzde 25’nin İzmir’de olduğunu hatırlatarak, “İzmir Dünya’da en yaşanabilir 6 kent arasında. Biz Bornova Belediyesi olarak Avrupa’nın enerji verimliliği üzerine çalışan en büyük yerel idareler ağı olan Energycities’de kentimizi başkan yardımcısı düzeyinde temsil ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla çevreyi koruyan yatırımlarını sürdürdüklerini belirten belirten Başkan Atila şöyle konuştu: “Sadece son 6 ayda 20 yeni park açtık. Evka-3’te güneş tarlası projesini hayata geçirdik.  Bu sayede belediye binalarımız için gerekli enerjinin yüzde 25’ini güneşten elde ediyoruz. Hava kalitesi ölçüm cihazımızın sonuçlarını belediyemizin internet sitesinde yayınlıyoruz. Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplama Projesi’ni sürdürüyoruz. Belediyemizin ‘Cam Şişeleri Kumbaraya Atın, Hayata Cam Katın’ projesi ile çevreye ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçlayan çalışma kapsamında Bornova’nın çeşitli noktalarına 150 adet kumbara yerleştirdik. Diğer atıklardan ayrı topladığımız atık pillerin miktarı 2014 yılında 2654 kilogramı buldu.”

Organik üretime destek
Köy iken mahalleye dönüştürülerek Bornova Belediyesi’ne bağlanan yerleşimlerdeki organik üretimi de desteklediklerini söyleyen Başkan Atila, “Proje ve hizmetlerimizi çevre değerlerine uygun olacak şekilde düzenlemeye devam edeceğiz. Başta çevre değerleri olmak üzere her konuda Bornovamızdaki yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil Kınay da Başkan Olgun Atila’nın ‘Bornova Bizim Evimiz’ sloganına vurgu yaparak, “Daha yaşanabilir bir dünya için elimizden geleni yapıyoruz. Doğal kaynaklarımızı ve çevremizi korumak için her birimizin üzerine büyük görevler düşüyor. Çevreyi korumanın temeli kirletmemektir” dedi.

Bu arada Büyükpark’ta düzenlenen Çevre Şenliği kapsamında yarışmaya giren projeler sergilendi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Şenlik kapsamında stand açarak vatandaşları bilgilendiren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür belgesi verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv