Bornova’da her mahalleye basketbol sahası

Bornova Stadı ile İzmir’de Süper Ligi’in, Atatürk Spor Kompleksi ile de salon sporlarının merkezinin haline gelen Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanını basketbol sahaları ile donattı.

  • 0
  • 982
Bornova’da her mahalleye basketbol sahası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Stadı ile İzmir’de Süper Ligi’in, Atatürk Spor Kompleksi ile de salon sporlarının merkezinin haline gelen Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanını basketbol sahaları ile donattı. Özellikle çocuklar ve gençlerin mahallerinde spor yapmalarına olanak sağlama amacıyla son 4.5 yılda yapılan 19 saha ile birlikte toplam basketbol sahası sayısı 48’e çıktı.
 
2016 yılında açılışını yaptığı Atatürk Spor Kompleksi ile Bornova’yı başta basketbol olmak üzere salon sporlarının merkezi haline getiren; Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Finalleri, Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası ve Basketbol Ünilig Lig Finalleri gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi, ilçenin dört bir yanını basketbol sahaları ile donattı.
 
14 yeni basketbol sahası 
Bornova Belediyesi profesyonel ve alt liglerde mücadele eden takımlara yönelik spor salonu yatırımlarının yanısıra çocuklar ve gençlerin kendi mahallelerinde spor yapabilmeleri amacıyla toplam 14 basketbol sahası yaptı. Parkların yanısıra uygun olan farklı alanlara yapılan bu basketbol sahaları ile birlikte ilçedeki basketbol sahalarının toplam sayısı 43’e çıktı. Eski köy yerleşimleri dahil olmak üzere tüm ilçedeki sahalar, potaları ve tel örgüleri ile birlikte yenilenirken, basketbol sahası olmayan pek çok okulun bahçesine pota konuldu.
 
Uygun anlara spor tesisi 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir’in en çok amatör kulubüne sahip ilçesi olarak, spora yaptıkları yatırımların sadece futbol tesisleri ile sınırlı kalmadığını söyledi. Özellikle çocukların ve gençlerin sporu sevmesinin ve spor yapmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Atila, “İşte bu nedenle ilçemizin dört bir yanını spor tesisleri ile donatmak istiyoruz. 4.5 yıldan bu yana futboldan basketbola hatta tenise dek pek branş için tesisler yaptık. Uygun alanları bulduğumuzda yapmaya da devam edeceğiz. Amacımız tüm mahallelerimiz de en az bir saha olması” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv