Bornova’da Herkes İçin Kütüphane

Bornova Belediyesi’nin dört farklı mahallede hizmet veren kitaplıkları, vatandaşların temel bilgisayar ve internet hizmetlerine daha kolay ulaşılmasını da sağlıyor.

  • 0
  • 717
Bornova’da Herkes İçin Kütüphane
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin dört farklı mahallede hizmet veren kitaplıkları, vatandaşların temel bilgisayar ve internet hizmetlerine daha kolay ulaşılmasını da sağlıyor. Vatandaşlar, e-devlet hizmetleri,  ÖSYM işlemleri, cv hazırlama, e-randevu alma gibi birçok hizmetten ücretsiz faydalanabiliyor.
 
Türkiye çapında Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi, Near East University ve Türk Kütüphaneciler Derneği paydaşlığında gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında Bornova Belediyesi’ne ait kütüphanelerdeki bilgisayarlar vatandaşların temel bilgisayar ve internet hizmetlerine erişimlerinde kolaylık sağlıyor.

Naldöken, Çamdibi, Kayadibi ve Bornova Merkez’de bulunan Atatürk Kitaplığı’nda kullanıma sunulan bilgisayarlar sayesinde Bornovalılar,  e-devlet hizmetleri, sınav işlemleri, cv hazırlama, e-randevu alma gibi birçok hizmetten faydalanabiliyor.
“Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” sloganıyla Türkiye çapında gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesi kapsamında Bornova Belediyesi’ne bağlı kitaplıklarda bulunan bilgisayarların vatandaşların hizmetinde olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımızın sakin bir ortamda kitap okuyarak kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve öğrenci kardeşlerimize ders çalışma ortamı sunmak amacıyla hizmet verdiğimiz kitaplıklarımızda bulunan bilgisayarlarla vatandaşlarımız cv hazırlama, dilekçe yazma gibi işlemeleri kolayca gerçekleştirebilecek. Ayrıca internet üzerinden yapılan E-Devlet, sınav, doktor randevu işlemleri de bu bilgisayarlardan ücretsiz olarak yapılabiliyor” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv