Bornova'da Homeros Kısa Öykü Yarışması heyecanı

Bornova Belediyesi'nin Türk Edebiyatı'na kısa öyküler kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği 'Homeros Kısa Öykü Yarışması' için başvurular 8 Haziran'a kadar devam edecek.

  • 0
  • 375
Bornova'da Homeros Kısa Öykü Yarışması heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi'nin Türk Edebiyatı'na kısa öyküler kazandırmak amacıyla her yıl düzenlediği 'Homeros Kısa Öykü Yarışması' için başvurular 8 Haziran'a kadar devam edecek. Bu yıl 7'nci kez düzenlenen Homeros Öykü Yarışması'nda ilk üç esere ödül verilecek. Yarışmaya 18 yaşından büyük herkes katılabilecek. 
 
Bornova Belediyesi'nin Türk Edebiyatı'na yeni eserler kazandırmak amacıyla bu yıl 7'ncisini düzenlediği 'Homeros Kısa Öykü Yarışması'na katılmak isteyenler başvurularını 8 Haziran'a kadar yapabilecek. 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının katılımına açık olan yarışmada dereceye giren eserlerden birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira ödül verilecek. 
 
Konu serbest 
Eserlerin daha önce basılmamış ve herhangi bir yarışmadan ödül almamış olması gerekiyor. Konu seçiminin serbest olduğu yarışmaya, her yazar sadece bir eserle katılabilecek. Öyküler en fazla 5 sayfa olacak. Eserler kargo ile "Bornova Belediyesi Atatürk KitaplığıFevzi Çakmak Cad. No: 32/A K: 2 Bornova / İZMİR" adresine gönderilecek. İnternet ya da elden başvuru kabul edilmeyecek. Yarışma seçici kurulu, Şengül Kıran, Bahri Karaduman, Halim Yazıcı, Yıldız İlhan ve Murat Şehin'den oluşacak. Jüri değerlendirmesini 18 Haziran 2018-14 Eylül 2018  tarihleri arasında tamamlayacak. Sonuçlar daha sonra belirlenecek bir tarihte açıklanacak. Yarışma şartnamesine Bornova Belediyesi'nin web sitesi www.bornova.bel.tr'den ulaşılabiliyor. 
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila İzmir'de kültürün başladığı yerin Bornova olduğunu hatırlatarak, "Bornova İzmir'in kültür hayatında çok önemli bir yere sahip. Zaten bu nedenle Homeros Kısa Öykü Yarışmamız 7'inci yılında da büyük ilgi görüyor. Yarışmamızın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve eserleriyle edebiyatımızın zenginleşmesine katkıda blunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv