Bornova’da kedilere sıcak yuva

  • 0
  • 744
Bornova’da kedilere sıcak yuva
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de son 50 yılın en soğuk günleri yaşanırken Bornova Belediyesi, can dostlarımızı unutmadı. Bir yandan soğukla mücadele eden vatandaşlara destek olmak için çeşitli önlemler alan Bornova Belediyesi, kedilerin aşırı soğuklardan etkilenmemesi için de ‘Kedi Evi’ yaptı.

Bornova Belediyesi sokak kedilerinin sığınıp korunabileceği kedi evleri yaptı.

Kısa süre içinde Büyükpark’a yerleştirilecek olan Kedi Evleri’nde can dostlarının rahatı için herşey düşünüldü. Her birine iki kedinin rahatça sığınabileceği kutular şeklinde planlanan kedi evleri yanyana konularak demir bir profil içinde korunacak. Hayvanseverlerin yardımları için koruma altına alınan kedi evlerinin iç kısımda kalan bölümlerine mama ve su kapları da konulacak. Kedi Evi’nin düzenli bakımları ve temizlikleri de Bornova Belediyesi ekipleri tarafından yapılacak. İlk etapta Büyükpark’a 16’şar kutuluk iki Kedi Evi yerleştirilecek.

Kedi Evi projesinin başlangıçta Büyükpark’ta uygulanacağını daha sonra başka bölgelerde de yaygınlaştırılacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Özellikle kış aylarında sokak hayvanları çaresiz kalıyor. Yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlar soğuklardan da etkileniyor. Yapacağımız Kedi Evleri’ne Bornovalıların da sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv