Bornova’da Latin rüzgarları esti

  • 0
  • 756
Bornova’da Latin rüzgarları esti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu 3. Uluslararası Latin  Dansları Festivali, bu yıl Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Büyükpark içerisindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda üçüncüsü gerçekleştirilen festival yoğun ilgi gördü.  Üniversite kenti genç Bornova’nın, kültür ve sanat etkinliklerinde daha etkin olmasını istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Festivali önümüzdeki yıl daha büyük bir coşkuyla Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştireceklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Latin Dansları Topluluğu 3. Uluslararası Latin  Dansları Festivali, Bornova Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri Kapsamı’nda Büyük Park içerisindeki Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Üniversitelerin dans toplulukları birbirinden güzel kareografileri ile tiyatroyu dolduran izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Son iki yılın şampiyonları da sahnedeydi
Festival; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen dans yarışmasının bu yıl ki birincisi Mimar Sinan Üniversitesi, geçtiğimiz yılın şampiyonu Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, ve Kocaeli Üniversitesi ile Türkiye’de okuyan yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 2009 yılında Avrupa’nın en iyi dans kareografisi seçilen, Türkiye ve Dünya’da sayısız başarıları olan Esin- Emre Çifti de organizasyona ayrı bir renk kattı.

Gelecek yıl Aşık Veysel’de
Organizasyonun Kurul Başkanı Görkem Çitim, ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya yapılan işbirliği nedeniyle bir teşekkür plaketi verdi.
Üniversite kenti genç Bornova’nın, adına yaraşır biçimde kültür ve sanat etkinliklerinde daha etkin olmasını istediklerini belirten Başkan Atila, “Organizasyona emek veren ve dansları ile hepimizi büyüleyen tüm genç arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Büyük ilgi gören bu organizasyonu önümüzdeki yıl daha geniş katılım ve daha büyük bir coşkuyla Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv