Bornova’da ortak aklın sonucu

  • 0
  • 529
Bornova’da ortak aklın sonucu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili sunum yapan Başkan Olgun Atila, bu süreçte kendileriyle uyum içerisinde çalışan herkese teşekkür etti.  “Tasarım, inovasyon ve turizm” ekseninde bir Dünya kenti yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Olgun Atila, “Her bir Bornovalının sağlıklı, modern ve güvenilir bir kentte yaşaması ve tüm hizmetlerden eşit şekilde yararlanması” diye konuştu

Bornova Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. Başkan Olgun Atila, 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. “Bornova için hep birlikte çıktığımız hizmet yolunda 1. yılımızı tamamladık” diyerek sözlerine başlayan Başkan Olgun Atila, bu süreçte her zaman şeffaf, adil, hesap veren yönetim anlayışı ve ortak akıl ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. “Tasarım, inovasyon ve turizm” ekseninde bir Dünya kenti yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Atila, Sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, üniversitelerimiz, sanayi sitelerimiz ve spor kulüplerimizin içinde bulunduğu katılımcılık anlayışından aldığımız güçle “Evimiz” dediğimiz Bornova’yı daha yaşabilir bir kent haline getirmek ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Bornova’yı yeniden tasarlıyoruz. Amacımız, her bir Bornovalı’nın sağlıklı, modern ve güvenilir bir kentte yaşaması ve tüm hizmetlerden eşit şekilde yararlanması” diye konuştu.

Önceki dönemlerde Bornova’ya hizmet eden tüm belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve paydaşlara teşekkür eden Başkan Atila, 2014 Yılı Faaliyet Raporu sunumuna fiziksel yatırımları anlatarak başladı. Kapasitesi iki katına çıkarılan Doğanlar Stadı, kent trafiğine büyük rahatlık getirecek Topçu Tugayı Yolu ve Altındağ Atatürk Spor Salonu’yla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çamdibi Köprüsü, Eğdidere Rekresyon Alanı alanı gibi yapımı tamamlanan pek çok tesisi ve pazaryerini hizmete açıp iler hale getirdik. Belediye ait mevcut tesislerin tamamını elden geçirdik. Yol, kanalizasyon gibi alanlarda yaşanan sorunlara hemen müdahale etmek için acil çözüm ekipleri kurduk” dedi.

“İnsanına Dost” bir kent yaratma amacıyla Dost Kart, Dost Market ve Paylaşım Noktaları gibi pek çok projesi sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Olgun Atila, “Üniversitelerimiz ve Esnaf Odalarımızla işbirliği yaptığımız Dost Kart projesine hem üniversite öğrencileri, hem de esnafımız yoğun ilgi gösterdi. Türk Kızılayı ile işbirliği yaptığımız Dost Market hayırsever vatandaşlarımızın katkısı ile daha da büyüdü” dedi.
Fiziki ve sosyal belediyecilik alanında yaptıkları bu önemli çalışmalar ve projelerin yanı sıra sağlık, kültür ve spor başta olmak üzere tüm pek çok alanda tüm Bornovalıları kucaklamak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Atila, “Bu süreçte uyum içerisinde çalıştığımız Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Aziz Kocaoğlu’na, tüm meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, üniversitelerimize, kent konseyimize, esnaf odalarımıza ve Bornova halkına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Atila’nın sunumunun ardından Bornova Belediyesi’nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, tüm meclis üyelerinin olumlu oyları ile oybirliği ile kabul edildi. Nisan Ayı olağan meclisinde meclis ihtisas komisyonlarının seçimi de yapıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv