Bornova’da sağlıklı işbirliği

  • 0
  • 646
Bornova’da sağlıklı işbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde ikinci kez düzenlenen Sağlık Halk Kongresi Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda başladı. İki gün sürecek Kongre’nin ilk günü yoğun katılımla gerçekleşti. Salon dört oturumda da dolarken, vatandaşlar merak ettikleri pek çok konuda soru sorma şansı buldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, iki kurumun yaptığı işbirliği ile artık daha fazla kişiye ulaşıldığına dikkat çekti.

Vatandaşların daha çok bilgi almak istediği hastalıkların anketle belirlenerek, konu başlıklarının oluşturulduğu Sağlık Halk Kongresi, Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi’nin organizasyonda Büyükpark içerisindeki Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda başladı.

Halkımıza faydası büyük
Kongre’nin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Ege Üniversitesi’nin 14 yıl önce hayata geçirdiği bu önemli organizasyona iki yıldır ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Konu başlıklarını ‘ortak akıl’ ilkesi çerçevesinde yaptığımız anketler doğrultusunda belirledik. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen etkinlikler vatandaşlarımıza büyük fayda sağladı. Bu yıl ki katılımın da yüksek olması, özellikle de kadınlarımızın salonu doldurması sevindirici” diye konuştu.

Önemli bir birliktelik
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da, Sağlık Halk Kongresi’nin iki yıldır Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Bu son derece önemli bir birliktelik. Çünkü biz halka açılmak isteyen bir Üniversiteyiz ve Bornova Belediyesi’nin halka hizmetlerinin büyük bir bölümünü sağlık oluşturuyor” dedi. Yılmaz,  kogrenin yıllık paket bir program olmasına rağmen, 2-3 ayda bir halka dönük toplantılar yaptıklarını da söyledi.

Yerel yönetim ve üniversite arasındaki işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin bu kongre olduğunu ifaden Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, “Her konuda bize destek olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi Ege Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özgen ise “2 gün süren Kongre’nin  hazırlıkları 6 ay sürüyor” sözleriyle dikkat çekti.

2 günde 9 oturum
Yoğun ilgi gören organizasyonun ilk gününde “Endokrin Hastalıklar ve Bugün”, “Sağlıklı Yaşam ve İlaçlar”, “Gıdalar ve Sağlımız, Sağlıkta 2 D: Deri ve Diş” başlıklı üç oturum gerçekleşti. Vatandaşlar konuşmaların ardından merak ettikleri konular hakkında sorular sordu. Kongre’de yarın (Cuma günü) “Çocuklarımızı Tanıyor muyuz?”, “Beslenme ve Sağlığımız”, “Stresler ve Sağlığımız”, “Giyisiler ve Sağlığımız”, “Bir Mucize Öyküsü” başlıkları altında 5 konu daha ele alınacak.

İlki 14 yıl önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Kongre, iki yıldır Bornova Belediyesi’nin ev sahipliği ve işbirliğinde yapılıyor.

Stantlarda ücretsiz sağlık hizmeti
Kongrede, Tıp Fakültesi öğrencileri de dileyen katılımcıların kan şekerlerini ve tansiyonlarını ölçerek tavsiyelerde bulundu.  Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de diş ve ağız taraması yaptı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv