Bornova’da Tiyatro Zamanı

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu birbirinden güzel oyunları sanatseverlerle buluşturuyor.

  • 0
  • 342
Bornova’da Tiyatro Zamanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu birbirinden güzel oyunları sanatseverlerle buluşturuyor. Her yıl sahnelediği önemli tiyatro oyunlarının yanısıra açtığı kurslarla da İzmir’in sanat lokomotifi olan BBŞT;  2018 yılının başından bu yana 14 bin 150 tiyatroseverle buluştu.18 oyunu 77 kez sahneleyen BBŞT atölye çalışmaları, konferans ve söyleşilerle de tiyatroseverlerle bir araya geldi.

7’den 70 kurs veriliyor
BBŞT sahnelerinde çocuk, genç-yaşlı 7’den 70’e kurs veriliyor. Kurs dönemi 8 aylık bir eğitimi kapsıyor. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kurslarda tiyatro tarihi, beden dili, ses çalışmaları, oyunculuk teknikleri aktarılıyor. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı buluyor. İzmir’in önemli repertuar tiyatrolarından kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede oyunlarını seyirciyle buluşturuyor.
 
Anlamlı işbirliği 
Bornova Belediyesi’nin bu sezon Bakırköy Belediyesi  ile protokol imzalamasıyla iki ilçe tiyatroları arasında turneler başladı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) birbirlerinin sahnelerinde oyunlarını sergileme ve bu sayede Bornova ve İzmir; BBT’nin oyunları ve sanatçısıyla, BBŞT ise İstanbul seyircisiyle düzenli olarak buluşma fırsatı yakaladı. Protokolün ardından başlayan turneler, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT), “Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü” isimli oyunla ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşması oldu. Daha sonra Bakırköy Belediye Tiyatroları oyuncuları Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde; “Seni Seviyorum Türkiye” adlı oyun ile Bornovalı tiyatroseverlerin karşısına çıktı. 
 
Başkan Atila:Tiyatromuzla gurur duyuyorum 
Eğitim, kültür ve sanatta çok iddialı bir kent olduklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “BBŞT her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandırıyor. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık. . Sanat ve özellikle tiyatro büyük bir emek gerektiriyor. Sanatçılarımız yıllarını buna adıyor. Uzun yıllardır BBŞT görevine devam ediyor. Tiyatromuzla gurur duyuyoruz.” dedi. Başkan Atila tiyatroseverleri büyük emeklerle hazırlanan oyunları seyretmeye davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv