Bornova’da tiyatro zamanı

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2018-2019 sezonunda “Ziyaret” oyunu ile perdelerini açıyor. 26 Eylül Çarşamba günü Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterime girecek olan oyunun biletleri de satışa çıktı.

  • 0
  • 304
Bornova’da tiyatro zamanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2018-2019 sezonunda “Ziyaret” oyunu ile perdelerini açıyor. 26 Eylül Çarşamba günü Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterime girecek olan oyunun biletleri de  satışa çıktı.
 
26 yıldır kentte seyirciyi tiyatroyla buluşturan ve kursiyerlerine tiyatro eğitimi veren BBŞT bu yıl da sezona hızlı bir giriş yapmak için hazırlıklara başladı. BBŞT yeni sezonda ilk olarak “Ziyaret” oyunu ile seyirciyle buluşacak. Ardından ise geçen sezon da büyük beğeni toplayan  “Küheylan” oyununu sahneleyecek.
 
Çocuk ve Gençlik Tiyatro Kursları kayıtları başladı 
Sezon içinde Ana Kadro ekibinin hazırladığı oyunların yanısıra atölye sahne ve kursiyer grupları ile de tiyatroseverlerle buluşan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu sezonu Haziran ayında gerçekleştirdiği Kursiyer Oyunları Festivali ile kapatmıştı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere tiyatro eğitimi verecek olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Çocuk ve Gençlik kurs kayıtları 20 Eylül Perşembe günü açıldı. 5. sınıf öğrencilerinden başlayan Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu kursları 12. sınıfları da kapsıyor. BBŞT’nin tiyatro kurslarına katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri bornova.bel.tr sitesine girerek “duyurular” bölümündeki formdan kayıtlarını yapabilecek.
 
BBŞT’nin Bornovalılara en güzel oyunları sahnelemenin yanısıra öğrenci yetiştirme konusunda da önemli çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tüm çocuklarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz. Bugün pek çok film ve dizide rol alan oyuncular BBŞT’de bulundu. Geleceğin tiyatrocuları ve oyuncuları burada yetişiyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv