Bornova’da uçurtma coşkusu

Bornova Belediyesi ilki 1993 yılında yapılan Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde binlerce Bornovalıyı buluşturdu.

  • 0
  • 422
Bornova’da uçurtma coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi ilki 1993 yılında yapılan Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde binlerce Bornovalıyı buluşturdu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne katılan vatandaşlar hem piknik yapıp baharın tadını çıkardı hem de ay yıldızlı uçurtmaları dalgalandırdı. 5 bin uçurtmanın çocuklara hediye edildiği Şenlik’te bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, gelecek yıl uçurtma malzemelerini dağıtıp çocukların kendi uçurtmalarını yapma heyecanını yaşamasını sağlayacaklarını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlediği Geleneksel Uçurtma Şenliği binlerce Bornovalıyı buluşturdu. Bornova Belediyesi’nin 5 bin uçurtma hediye ettiği Şenlik’te çocuklar şişme oyun parkında eğlenirken vatandaşlara gün boyunca mısır, pamuk şeker, Osmanlı macunu ve soğuk meşrubat ikram edildi. DJ performansı şenliğe renk kattı. 

Havanın ısınmasını fırsat bilen Bornovalılar piknik de yaptı. Üretici Kadın Kooperatifi, Üretici Kadın Pazarı ve çeşitli derneklerin üyeleri de açtıkları stantlarda el emeği ürünlerini sergiledi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da Uçurtma Şenliği’ne eşi Ufuk İduğ ile birlikte katıldı. Kurulan stantları tek tek gezen Başkan İduğ, çocuklarla birlikte uçurtma da uçurdu. 

Hem çocuklar hem de aileleri eğlendi
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda kurulan sahnedeki birbirinden güzel gösteriler de ilgiyle izlendi. Sahneye ilk olarak Bornova Balkan Türkleri Derneği’nden çocuklar Trakya ve Ege Yöresi halk oyunları gösterisiyle çıktı. Ardından İzmir Folklör Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nden çocuklar potpori şeklinde gösteriler sundu. Maskot Bando Konseri’ni büyük heyecanla izleyen çocuklar daha sonra uçurtma uçurup gönüllerince eğlendi.

Aşık Veysel Alanı aktif kullanılacak
Sahneye eşi Ufuk İduğ ile birlikte çıkarak bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, çocukluk döneminde gazete kağıtları ve kargılarla kendi uçurtmalarını yaptıklarını hatırlatarak, “Önümüzdeki yıl uçurtma malzemeleri dağıtarak çocuklarımızın kendi uçurtmalarını yapma heyecanını yaşamalarını sağlayacağız” dedi. Başkan İduğ, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nı çok daha aktif bir şekilde kullanacaklarını da açıkladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv