"Bornova'dan bir kez daha ilan ediyorum ki.

  • 0
  • 582
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin resmi açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat süresiyle kısıtlı arazi tahsisi yapılması şartıyla, Menderes ve Örnekköy'de iki stat ve spor kompleksi yapma  sözünü bir kez daha yineledi. Sporun siyasetten ayrılması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Başkan Kocaoğlu, "Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim. Hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim,  her şeyimi borçlu olduğum Bornovalılar'ın huzurunda bu konuştuklarım taahhütümdür" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin maliyetinin yüzde 70'ini karşıladığı ve Bornova Belediyesi ile  ortaklaşa yaptığı  Altındağ'daki "Bornova Atatürk Spor Kompleksi" resmi törenle hizmete açıldı. CHP Genel Sekreteri Prof. Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüsel,  Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, ilçe belediye başkanları Türkiye Basketbol Federasyonu temsilcileri, spor kulüpleri başkan ve yöneticileri, Bornovalı milli basketbolcu Hüseyin Beşok ve meclis üyelerinin de katıldığı açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevde devamlılığa dikkat çekerek hem  Bornova Atatürk Spor Kompleksi hem de Doğanlar Stadı'nın projesine, Bornova Belediyesi eski Başkanı olan ve bugün CHP Genel Sekreteri  görevini yürüten  Prof. Kamil Okyay Sındır ile başladıklarını, sonra bayrağı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'nın aldığını söyledi.  Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de yaptığı spor yatırımlarından örnekler verdiği konuşmasında 10 bin kişi kapasiteli Halkapınar Spor Salonu, 5 bin kişilik Karşıyaka Spor Salonu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda 1750 kişilik Buz Sporları Kompleksi, Bayraklı Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı'nda spor salonu  ve kentin muhtelif bölgelerine yaptıkları 27 adet çok amaçlı salonu hatırlattı.

Biz iki stadı yapmaya hazırız
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir'deki stat tartışmaları ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. İzmir'in stadyumları konuştuğunu belirten Kocaoğlu, "İzmir'in gündemini 3 yıldır stadyumlar işgal ediyor. Stadyumlar konuşula dursun, polemikler yaratılmaya dursun, stadyumlar siyasete alet edilmeye çalışılsın, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ile birlikte  Bornova Doğanlar Stadyumu'nu bitirdi. Tire Belediyesi ile 14 bin 500 kişilik stadyumun inşaatını sürdürüyoruz. Biz stat yapmak,  bedelinin tamamını karşılamak üzere yolumuza devam etmeye hazırız. Menderes Belediye Başkanı ile görüştük. Tekeli'deki 130 dönümlük alanda, ama  özellikle altını çizmek istiyorum, eğer bir problem çıkmazsa,   bir engelle karşılaşmazsak, hem istediğimiz büyüklükte kent stadı olacak bir stadyumu hem de spor kompeksi yapmaya hazırız. Bedelin tamamına karşılayacağımızı buradan herkese ilan etmek istiyorum" dedi.

Başkan Kocaoğlu, aynı koşullarda  Gençlik Spor Bakanlığı'na 2011 seçimlerinden önce devredilen Örnekköy'deki 80 dönümlük araziye de istenilen büyüklükte bir stat ve yan sahaları,  spor salonlarıyla bir spor kompleksini yapmayı, maliyetin yüzde 100'ünü  karşılamak üzere taahhüt ettiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu: "Taahhütümdür"
Sporu siyasetten ayırma çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:   "Spor çocuklarımızı,   gençlerimizi yetiştirmek, onların kötü alışkanlıklara yönelmemesi için yapılması gereken sosyal projelerin başında gelmektedir. Biz bu inançla çalışıyoruz. Her iki stadın da arazisi, kanuni formaliteyi tamamlamak üzere kısıtlı bir süre için,  inşaat süresi boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı tahsis edilmesi koşuluyla,  her iki kompleksi de yapmaya hazırız.  Bunu İzmirli hemşehrilerimize,  gençlerimize sunmaya da armağan etmeye de hazırız. Bu kompleksler yapılsın;  kimin olursa olsun, İzmirli yararlansın. Bizim amacımız budur".

Alsancak Stadı'nda Türkiye'nin en kıymetli arazisinde stat yapılması için 4.236 metrekare araziyi bedelsiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrettiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:  "Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar, yine Yalı'daki stat yapılacak yerde 2.750 metrekare Belediye arazisini, stat yapılması için bedelsiz olarak Bakanlığa devretti. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe'de stad yapılması için 1.426 metrekareye alanı Gençlik ve  Spor Bakanlığı'na stat yapılması için devretti. Gerçek budur. Sözüm taahhüttür. Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim. Verdiğim sözün hep arkasında oldum. Hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim,  her şeyimi borçlu olduğum Bornovalılar'ın huzurunda bu konuştuklarım taahhütümdür. Biz adaletten ayrılmadan,  ayrım yapmadan 4 milyon 250 bin İzmirlimize aynı nazardan bakarak hizmet ediyoruz. Yerelde kalkınma adında topladığımız kalkınma yatırımlarını her sektörde,  her ilçede,  her köyde sürdürüyoruz".

Sındır: "Bakanlık da yapsın, alkışlayalım"
CHP Genel Sekreteri Prof. Kamil Okyay Sındır açılışta yaptığı konuşmada, herkes için heyecan verici bir gün yaşandığını; Türkiye, İzmir ve Bornova için önemli bir tesisin açıldığını söyledi. Ülkenin ateş çemberi içinde olduğunu belirten Sındır, "Şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Bu şartlar altında böyle tesisin açılışı çok anlamlı. Terör belası dışında ülkede sosyal sorunlar da ekonomik sorunlara paralel büyüyor. Sporcu ahlaklıdır.  Çünkü spor sadece fiziksel bedensel gelişim değil ruhsal gelişimi de sağlar. Dayanışma kültürünü geliştirmesine,  sağlıklı bir birey olmasını sağlar.  Toplumu  sosyal belalardan  uzaklaştıracak en önemli olgudur. Spora yapılacak her yatırım kutsaldır. Görevi devrettiğim Olgun Atilla kardeşimiz aynı heyecanla bu spor kompleksini tamamlamak için çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu her zaman olduğu gibi önder oldu. Dileğim odur ki, Gençlik ve Spor Bakanlığı da Bornova'ya 1 milimetrekare tesis kazandırsın, onu da yürekten alkışlayalım" dedi.

Atatürk adı çok yakıştı
Sporun başkenti olmaya aday İzmir'de Bornova'nın sporda pek çok ilke imza attığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, "Sporcu ve kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Spor kompleksimize Atatürk adını verdik. Bunun için meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu spor kompleksinde pek çok Hüseyin Beşoklar yetişsin. Burada yapılacak maçlarla Avrupa Bornova'yı tanıyacak. Bu projeye emek veren Prof. Kamil Okyay Sındır'a, hayata geçmesini sağlayan ve projenin yüzde 70'ini karşılayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Gülen, Başkan Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi. Açılış töreninin ardından tesis, Türkiye Basketbol Federasyonu Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinin ilk maçı olan Medikal Park Trabzonspor ile Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasına evsahipliği yaptı.

18 milyon liralık dev tesis
17 Nisan 2016 Pazar günü Hentbol Erkekler Süper Ligi maçı ile açılan, resmi açılışı ise 10 Mayıs tarihinde yapılan 2 bin 500 izleyici kapasiteli Bornova Atatürk Spor Kompleksi, 5 bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 14 bin 200 metrekare alan üzerinde yer alıyor.   Üç kat olarak  yapılan tesiste tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu da var. Engelli izleyiciler için de düzenleme yapılan salonda, 115 kişilik basın ve 120 kişilik VİP tribünleri bulunuyor. Kafeteryası da olan tesisin bodrum katı 140 araçlık otopark olarak düzenlendi. Uzay kafes çatı sistemine sahip olan kompleksin açık otoparkı ise 150 araç kapasiteli. Kompleksin, 17 milyon 982 bin 20 TL olan maliyetinin yüzde 70'ini  (12 milyon 587 bin 414 TL.)  İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv