Bornovalı kadınlar doğayla buluşuyor

  • 0
  • 655
Bornovalı kadınlar doğayla buluşuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin spor kurslarına katılan kadınlar hem form kazanıyor hem de doğayla buluşuyor. Her hafta Cuma günü farklı bir rotada düzenlenen doğa yürüyüşlerine katılan kadınlar, doğal güzellikleri keşfederken sağlıklı yaşamın da kapısını aralıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kadın spor kursiyerlerinin katıldığı gezilerle Bornova’da başlattıkları doğa turizmi anlayışını da desteklediklerini söyledi

Bornova Belediyesi Spor Müdürlüğü, açtığı kurslarla isteyen tüm kadınlara spor yapma olanağı sunuyor. Aerobikten pilatese kadınlara özel pek çok spor kursu açan Bornova Belediyesi, doğa yürüyüşleriyle de sporu destekliyor. Bornova’nın sonradan mahalle olan köylerini turizme kazandırmayı stratejik planına alan Bornova Belediyesi, hem kadınları yürüyüşlerde doğayla buluşturuyor hem de ilçenin gizli güzelliklerini tanıtıyor. Yaklaşık 200 kadın 5-6 kilometrelik parkurlarda yürüyüş yapıyor. Son olarak Çiçekliköy’den Yakaköy’e ormanlık alandaki rotayı izleyerek ulaşan kadınlar, yürüyüş sonunda hep birlikte çay içip sohbet ederek dinlendi.

Doğa turizmi geliştiriliyor
Bornova’nın zengin doğal güzelliklere sahip sonradan mahalle olan köylerinde doğa turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. İlk olarak geçen yıl Beşyol Köyü’nde düzenlenen ‘Kiraz Şenliği’ ile başlatılan çalışmalar çeşitli etkinliklerle sürdürülüyor. Bornova’nın ormanlık alanda kalan kır hayatının yaşandığı mahallelerin tanıtılması için bütün olanaklar kullanılıyor. Spor yapan kadınlar için düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliklerinde de rotalar, Bornova’nın yeni mahalle olan köylerinden seçiliyor.

Sağlıklı bir yaşam için spor yapmanın büyük önem taşıdığını, bu anlayışla spor kurslarını isteyen herkese ulaştırmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kadınlarımızdan spor kursları konusunda yoğun bir istek geldi. Biz de istedikleri branşlarda kurslarımızı açtık. Yoğun bir ilgiyle de sürüyor” dedi. Sporu doğa yürüyüşüyle birleştirerek kadınların sosyalleşmesini de sağlamak istediklerini belirten Başkan Olgun Atila, “Bornovamız aynı zamanda zengin doğal güzelliklere sahip bir ilçemiz. Bir yandan kadınlarımıza yönelik yürüyüş düzenlerken bir yandan da bu güzelliklerimizi tanıtmış oluyoruz. İlçemizin eskiden köy olan mahallelerini doğa turizmi ile kalkındırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda adımlar atarak ilçemizi doğa turizminde marka yapmak istiyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv