Bornovalı yeşil alanını geri istiyor

  • 0
  • 1.057
Yazı Boyutu:

Ağaçlı Yol’daki KarayollarıBölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin ‘Bölgesel Park’ olan imar planlarınınÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca konut ve alışveriş merkezine dönüştürülüpsatışına yönelik tepkiler artarak devam ediyor. Çeşitli demokratik kitleörgütlerinin desteğiyle Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan tepki yürüyüşüAğaçlı Yoldaki Karayolları Bölge Müdürlüğü önüne kadar sürdü. Yürüyüşe BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili ErdalAksünger, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve belediye meclis üyeleri dekatılarak destek verdi

 

Bornova’da, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Ağaçlıyol olarak da bilinen bölgedeki yaklaşık 100 dönüm alanın planlarınındeğiştirilerek, AVM ve konut yapılmak üzere satışa çıkarılmasına karşı tepkilerbüyüyor. Bu kapsamda, çeşitli demokratik kitle örgütlerinin “Direnen Ağaçlı YolYeşil İzmir Dayanışması” adıyla gerçekleştirdikleri tepki yürüyüşü BornovaCumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Karayolları Bölge Müdürlüğü önüne kadar devametti. Tepki yürüyüşüne Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan vebelediye meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

Daha önce imar planlarında ‘bölgesel park’ alanı olarakbelirlenen Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arazinin iki emsal yoğunluk ve 10kata kadar yapılaşmaya olanak verecek şekilde planlarının değiştirildiğinihatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,   “Hem Bornova Belediyesi hem de BüyükşehirBelediyesi bu planları reddetti. Biz Bornova Belediyesi olarak 1 Nisan 2013tarihinde bu imar plan değişikliğine karşı Danıştay’a dava açtık. Daha sonra 29Temmuz’da tekrar başvurup yürütmeyi durdurma talebimizi yeniledik. Ancak bumahkeme sonuçlanmadan söz konusu alanın 19 Eylül’de satışının yapılacağıaçıklandı. Biz de geçen hafta satışın durdurulması için mahkemeye başvurduk.Biz yeşil alanımızı geri istiyoruz. Mücadelemizi de sonuna kadar südrerceğiz.Bu alanı versinler Bornova Belediyesi’ne, biz en güzel şekilde özel kişilerindeğil tüm kamunun yararlanacağı bir bilim parkı haline getirelim.”

Yeşil alanların korunması amacıyla başlatılan bu tipdirenişlerin büyütülerek devam edeceğini ifade eden CHP İzmir MilletvekiliErdal Aksünger de şöyle konuştu: “Bu bir çoban ateşi olacak. Hep beraber tümkenti örgütleyeceğiz. Parklarımıza, yeşil alanlarımıza sahip çıkacağız.Mücadeleyi asla bırakmayacağız.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv