Bornova'nın çocukları bilimi çok sevdi

  • 0
  • 721
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi'nin alternatif eğitim yöntemlerinidesteklemek ve geleceğin bilim insanları olmaya aday çocuklar yetiştirmekhedefiyle başlattığı ‘Bilim Kampı’ etkinliği büyük ilgi gördü. Bornovalıçocuklar yarıyıl tatilinde bir yandan dinlenip oyun oynarken bir yandan dadeneyler yapıp bilimsel gerçekleri öğrendi

Bornova Belediyesi’nin çocuklara bilim eğitimi vermekamacıyla kurduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, yarıyıl tatilinde de özel birprogramla geleceğin bilim adamlarını ağırladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen BilimKampı’na Bornova’nın her semtinden 80 çocuk katıldı. Mevlana Toplum ve BilimMerkezi’nde yol boyunca verilen popüler bilim eğitimlerini tanıtmak veçocukları ilgi duydukları alanlara yönlendirmek amacıyla düzenlenen BilimKampı’nın sonunda başarı sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır verdi.

Dokunarak, tadarak öğreniyorlar
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeçocuklar dokunarak, işiterek, tadarak, koklayarak ve gözlemleyerek yapılandeneyler sayesinde doğrudan ilişki kurarak sıkıcı ve anlaşılmaz gelen teorikbilgiyi deneyleme imkanı buluyor. ‘Astronomi’, ‘fizik’, ‘kimya’, ‘biyoloji’, ‘bilimtarihi ve felsefesi’ kulüplerine bu yıl yenilenebilir enerji’ ile ‘fosil bilim’kulüplerini de ekleyen Bornova Belediyesi gelecek dönem ‘matematik’ kulübünü deeklemeyi planlıyor.

Sertifika töreninde yaptığı konuşmada, çocuklarıneğitimlerinde en büyük sorumluluğun anne babalarda olduğunu söyleyen BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Çocuklarımızın bilimselaraştırmalarla, deneylerle, görerek, dokunarak, işiterek, tadarak ve koklayarakbilgiye sahip olmalarını ve bilimsel bir araştırmanın nasıl yapıldığınıöğrenmeleri için bilim kulüpleri eğitimlerini başlattık. Bizim çocukluğumzdaböyle alternatif eğitim alanları yoktu. Bu yüzden şöyle bir inancım var, buçocuklarımız yarın evrensel bilimin insanları olacaklar ve yapacakları buluşlarlaeminim ki insanlığa ve dünyaya iyilikler getireceklerdir. Anne babalardan ricamçocuklarını bu eğitimleri almaları için Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’negetirmeleridir” diye konuştu.

Kampı tamamlayan öğrenciler Başkan Sındır'a kendi yaptıklarıkolonya ve sabunlardan bir sepet ile kalıtım konusunda öğrendikleri bilgilerlehazırladıkları patates ailesini hediye ettiler.
Mart ayının ilk haftası başlayacak yeni dönem bilim kulüplerieğitimlerinin kayıtları da 20 Şubat tarihinden itibaren başlayacak.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv