Bornova’ya akademik planlama

  • 0
  • 1.065
Yazı Boyutu:

Daha çağdaş ve estetik görünümlü bir kent oluşturmakisteyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, alanında uzman akademisyenlerlebir araya geldi. Kent Mimarisi alanında önemli çalışmalar yapan YaşarÜniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Sevil Sarıyıldız ve ilgili akademisyenlerlegörüş alışverişinde bulunan Başkan Atila, “Projelerimizi vatandaşlarımızınfikirlerini de aldıktan sonra üniversitelerimiz ile işbirliği içerisinde hayatageçireceğiz” dedi 

BornovaBelediye Başkanı Olgun Atila, kentin çehresini değiştirecek projeler içinüniversitelerle sıkı bir işbirliği içerisine girdi. Başkan Atila, bu doğrultudaYaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Sevil Sarıyıldız ve diğerakademisyenlerle bir araya geldi. Bornova’nın en önemli tarihi yapılarındanolan Dramalı Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nin bahçesinde gerçekleşen toplantıyaBornova’nın Belediyesi’nin ilgili başkan yardımcıları ile müdürleri de katıldı. 

Toplantıdanardından hep birlikte Bornova turuna çıkıldı. İlk etapta Büyük Park, Şehir Stadıve bina cepheleri yenilerek daha güzel bir görünüme kavuşturulması planlanMustafa Kemal Caddesi’nde incelemelerde ve karşılıklı görüş alışverişindebulunuldu. 

Bornova’yıher anlamda daha yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerini belirten BaşkanOlgun Atila, “Parkları, bahçeleri, yolları, kaldırımları, meydanları vebelediye hizmet binaları ile çağdaş bir görünüme kavuşmak çok önemli. Buanlamda önemli çalışmalara imza atan deneyim sahibi ilgili akademisyenlerimizile bir araya geldik, görüşlerini aldık. Anketler yapıp vatandaşlarımızın daistek ve fikirlerini alarak projelerimizi hayata geçirmeye başlayacağız. Herşey daha güzel bir Bornova için” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv