Bornova’ya yeni pazaryerleri

Bornova Belediyesi, yaptığı yatırımlarla ilçede yaşam standartlarını yükseltiyor.

  • 0
  • 517
Bornova’ya yeni pazaryerleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, yaptığı yatırımlarla ilçede yaşam standartlarını yükseltiyor. Özellikle vatandaşların istekleri doğrultusunda yapılan çalışmalar sayesinde ilçe yeni pazaryerlerine kavuşuyor. İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin inşaatı devam ederken, Atatürk Mahallesi Pazaryeri inşaatı da tamamlanma aşamasına geldi. Kızılay Mahallesi Pazaryeri’nin ise proje çalışmalarına hız verilirken Yeşilova Mahallesi’nde de 7 dönüm alanda pazaryeri düzenlemesi yapıldı.  
 
Bornova Belediyesi, vatandaşların istekleri doğrultusunda yaptığı yatırımlarla ilçeyi güzelleştiriyor. Özellikle farklı mahallelere yapılan pazaryerleri sayesinde Bornovalıların, sebze, meyve ve tekstil alışverişlerini modern bir ortamda yapabilmelerini amaçlıyor. Geçtiğimiz aylarda temeli atılan İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin inşaat çalışmaları devam ederken, çok amaçlı bölümleriyle vatandaşların pek çok ihtiyacını bir çatı altında karşılayacak Atatürk Mahallesi Pazaryeri’nin de sonuna gelindi. Ayrıca Kızılay Mahallesi Pazaryeri’nin proje çalışmalarına hız verilirken, Yeşilova Mahallesi’nde de 4076 sokak üzerindeki 7 dönüm alanda pazaryeri düzenlemesi yapıldı.
 
Atatürk Mahallesi Pazaryeri   
Atatürk Mahallesi 928 sokak üzerinde bulunan 1700 metre kare alanda yapılan pazaryerinde A Blok olarak kullanılacak bölüm 970 metrekare ve kot farkıyla birlikte üç katlı olacak. İlk katında kafeteryanın bulunacağı binanın ikinci katı kafeterya asma katı olarak kullanılacak. Üçüncü katta ise 250 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. B Blok olarak tasarlanan bölümde ise Pazaryeri kurulacak. Ayrıca içinde çocuk oyun alanı, zabıta ve ölçü tartı odası ile kadınlar için spor salonu bulunacak.  İnşaatta sona gelinirken pazaryerinin  2018 yılı içinde 96 tezgah kapasitesi ile hizmete açılması planlanıyor.
 
Yeşilova Mahallesi Pazaryeri  
Bornova Belediyesi, Yeşilova Mahallesi’nde yaptığı çalışmayla 4076 Sokak paralelindeki alanın zeminini düzenleyerek pazarcılara uygun hale getirdi. Daha önce sokak arasına kurulan pazarı bu alana taşıyarak vatandaşların rahat etmesini sağladı. Bu sayede de pazarcıları, esnafı ve Yeşilovalıları uzun yıllardır yaşanan sıkıntılardan kurtardı. Ayrıca Bornova Belediyesi kısa süre içinde Yeşilova Mahallesi için kapalı pazaryeri projesi hazırlayarak geçici olarak açılan pazarı buraya taşıyacak.
 
İnönü Mahallesi Pazaryeri 
Yaklaşık 2 bin metrekare alanda projelendirilen 756 Sokak üzerindeki İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin inşaatı devam ediyor. Kaba inşaatı tamalanmak üzere olan alanda 112 tezgah bulunacak. Ayrıca İnönü Mahallesi Pazaryeri’nin 100 metrekarelik bölümü idari bina olarak kullanılacak. Bu bölümde de zabıta ve ölçü tartı odasının yanısıra tuvaletler, çay ocağı ve depo yer alacak. Pazaryeri’nin çevre düzenlemesi de bölgedeki vatandaşların istekleri doğrultusunda park alanı, çocuk oyun alanı ve otopark olacak şekilde yapılacak. Ayrıca vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda projeye kadınlar için  aeorobik salonu yapımı da eklendi.  
 
Kızılay Mahallesi Pazar Yeri’nde spor salonu da olacak
 471 sokakta projenledirilen Kızılay Mahallesi Pazaryeri, bodrum kat ve zemin kattan oluşacak. Yaklaşık 1000 metrekare inşaat alanına sahip yapının içinde 500 metrekare  alana sahip olacak bodrum katında 40 adet pazar tezgahı ve zabıta odası ile ölçü tartı odası yer alacak. Yine aynı Alana sahip zemin kata ise çocuk oyun alanı, aletli spor alanı ve yeşil alan olması planlanıyor. Projesi hazırlanan pazaryerinin inşaatı Eylül ayı içinde başlayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv