Bostanlı'da yeni bir dünya kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı düzenlemesini tamamladığı Bostanlı sahili yepyeni bir çehreye büründü.

  • 0
  • 2.516
Bostanlı'da yeni bir dünya kuruldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kıyı düzenlemesini tamamladığı Bostanlı sahili yepyeni bir çehreye büründü. İçinde Türkiye'nin en büyük kaykay pistinin de olduğu son bölüm, İzmirliler'in katıldığı şenlikle açıldı. Gençlerin kaykay gösterisi ve konserler açılışa renk kattı.
 
Büyükşehir Belediyesi, İzmirDeniz adı verilen Kıyı Tasarım Projesi kapsamında, Bostanlı kıyılarında toplam 120 dönüm alanı yeniledi. "Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe" arasındaki ilk bölümü geçtiğimiz Mayıs ayında, Bostanlı Pazaryeri karşısındaki ikinci bölümü de Eylül ayında vatandaşların kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, "dev kaykay parkının" da yer aldığı son bölümü şenlikli bir törenle hizmete açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın konseri ile başlayıp Kaykay parkındaki gösterilerle devam eden açılış etkinliğinde, çocuklar da şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlendi.
Bostanlı sahilinde düzenlenen açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirDeniz Projesi'nin Türkiye'de, belki de dünyada çok özel bir örnek olduğunu belirterek "Bu projede 100'ü aşkın mimar, tasarımcı ve akademisyen, tamamen gönüllü ve özverili bir çalışma gerçekleştirdi. Emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bostanlı'daki son kıyı düzenlememiz, 120 dönüm alanda gerçekleşti. Daha önce de 80 dönümlük alanı açmıştık. Bostanlı'ya kazandırdığımız bu yeni çehrenin başta Karşıyakalılar olmak üzere tüm İzmirliler'e hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
 
Türkiye'nin en büyüğü
Bostanlı sahili düzenleme çalışmalarının son bölümünde, kaykay, scooter, bmx bisiklet ve paten gibi tekerlekli spor aletlerini kullananların becerilerini güvenle geliştirecekleri 4 bin 250 metrekarelik "Skate Plaza" (kaykay parkı) yer alıyor. Ayrıca "Deniz ve Gösteri Meydanı" bulunuyor.  120 bin metrekarelik proje alanında ise 52 bin yeşil alan, 58 bin metrekarelik sosyal donatı alanı oluşturuldu. 1263 adet ağaç, 6162 adet çalı ve 97 bin yer örtücü dikildi. Bostanlı kıyı düzenlemesinin tamamı 29 milyon 500 bin liraya mal oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv