BOSTANLISPOR’A İTALYAN MODELİ…

  • 0
  • 872
Yazı Boyutu:

Bostanlıspor futbol alt yapısına “İtalyan Modeli” uygulayacak. Bu konuda İtalya ‘nın en önemlki futbol kulüplerinden Bologna FC ile işbirliği yapacak Bostanlıspor’a zaman zaman İtalya’dan gelecek alt yapı antrenörleri destek verecek.

Futbol alt yapılarını Eylül ayından itibaren yeniden yapılandıracaklarını ve bu konuda da ciddi adımlar atacaklarını belirten Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “A Futbol takımımız istediğimiz randımanı veriyor.  Genç bir ekip yarattık. Yıllarını kulübe veren ağabeyleri onlara destek oluyor.  Şimdi sıra alt yapımızı tamamen elden geçirmeye geldi. Bu konuda uzun süredir çalışma yapıp model arıyorduk. Asbaşkanımız Tunç Afşar’ın bireysel çabaları sonucunda İtalya ‘nın en önemli futbol kulüplerinden Bologna ile temasa geçtik. Sponsorları Makron da bize destek oldu. Bizzat Bologna’ya giderek alt yapılarını 3 gün inceleme fırsatı bulduk.  Bu iş için en önemli faktör tesis. Bizim bu konuda şansımız onlar kadar yok. Ancak cesaretimiz var. Bologna FC Pazarlama Müdürü Daniele Montagnani eğitici konusunda bize destek verebileceklerini söyledi. Antrenör gönderecek. Antrenör ve oyuncularımızı bilgilendirecek. Zaman zaman da alt yapı antrenörlerimizi İtalya’ya yollayıp, Bologna takımı ile çalışma olanağı yaratacağız” dedi.
Bologna’da yaz ayında alt yapı takımlarının yanı sıra futbol okulu çalışmasını da izlediğini de ifade eden Erboy, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Burada en önemli konulardan birisi, futbol okulu öğrencilerine her gün 2 saat İngilizce dersinin verilmesi olduğunu gördüm. Beslenme ve disiplin de oldukça ön planda. Bu konuda özel eğitimciler görev yapıyor. Kendileri eğitim kurumlarından da destek almışlar. Bizim bu konuda şansımız daha fazla. İzmir Üniversitesi ana sponsorumuz. Ayrıca Doğanata Eğitim kurumları’ndan Özel Fatihj Kolej’leriyle de iş birlikteliğimiz devam ediyor. Sağlık, beslenme, eğitim desteğini çok kolaylıkla buralardan alabiliriz. Karşıyaka Belediyesi ve onursal başkanımız belediye başkanı Cevat Durak’ın desteklerinden söz ettiğimizde çok sevindiler. (Harika) dediler. Bostanlıspor olarak bunların hepsini bir araya getirip, daha büyük bir şevkle çalışmalarımıza yön vereceğiz. Tek eksiğimiz  tesisler ve ekonomik durumumuzun  yeterli olmaması. Ama cesaretimizle bunların da üstesinden geleceğiz. Yine de başaracağız ama, biraz zaman alacak.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv