Böyle veda görülmedi

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, içinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ünlü oyuncu Demet Akbağ’ın yapımcı eşi 58 yaşındaki Zafer Çika, Alsancak Hocazade Camii’nde ailesinin, sanat ve spor camiasından arkadaşlarının ve dostlarının da aralarında bulunduğu unutulmaz bir seveni tarafından ebediyete uğurlandı.

  • 0
  • 1.148
Böyle veda görülmedi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir'in Narlıdere ilçesinde, içinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ünlü oyuncu Demet Akbağ’ın yapımcı eşi 58 yaşındaki Zafer Çika, Alsancak Hocazade  Camii’nde ailesinin, sanat ve spor camiasından arkadaşlarının ve dostlarının da aralarında bulunduğu unutulmaz bir seveni tarafından ebediyete uğurlandı.

Muammer Renda'nın sürücülüğünde İzmir’den Çeşme’ye seyir halinde iken sürücünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlanan otomobilde bulunan Zafer Çika ağır yaralandı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Geçirdiği ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Çika, yapılan bütün müdahalelere rağmen ilerleyen saatlerde yaşamını yitirdi.
Ünlü oyuncu Demet Akbağ ile olan evliliğinden Ali adında bir oğlu bulunan Çika’nın naaşı, öğle namazını müteakip İzmir Alsancak Hocazade Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Çeşme Alaçatı Mezarlığı’nda defnedildi.
Taziyeleri kabul ederken oldukça üzgün oldukları gözlenen ünlü oyuncu Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika'yı Yılmaz Erdoğan teselli etti.
Çika'nın cenaze namazını kıldıran imam, Zafer Çika için "Adam gibi adamdı" ifadelerini kullandı. Cenaze törenine sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. Gönderilen çelenk çokluğu dikkat çekti.


KİMLER KATILDI

Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ata Demirer, Olgun Şimşek, Şahan Gökbakar, Sermiyan Midyat, Gonca Vuslateri, Cezmi Baskın, Yonca Evcimik, Emel Müftüoğlu, Serhat Özcan, Deniz Seki,  Fulya Terim ve Berkay ile spor camiasından Suat Usta, Yılmaz Vural, Fatih Terim, Okan Buruk, ve Tamer Tuna, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da cenaze törenine katılanlar arasındaydı.   



NE DEDİLER
Fatih Terim
Çok iyi bir dostu kaybetmenin acısını kendisinin de, ailesinin de yaşadığını belirten Fatih Terim, “Zafer, Demet ve Ali, ailemizin çok yakınları. Maalesef acı haberi İtalya'da aldım. Beklenilen bir şey değildi ama tabii Allah'ın dediği oluyor. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, toprağı bol olsun. Allah’ım  Demet'le Ali'ye ve de yakınlarına da sabır versin" dedi.


çok üzgün olduğunu aktaran Bir Demet Tiyatro'nun "Tirbuşon"u Serhat Özcan, , Çika ile 25 yıllık bir dostluğunun bulunduğunu belirterek, “Söylenecek bir şey yok, çok üzgünüm başımız sağ olsun"  
Çeşme'de buluşacaktık, nasip değilmiş
Çika'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını anlatan Yılmaz Vural ise Zafer Çika ile 2 gün önce Çeşme'de buluşmayı kararlaştırdıklarını ama nasip olmadığını belirterek acısını şöyle dile getirdi: Allah rahmet eylesin başımız sağ olsun."  
Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika’nın kalp şeklinde yaptırdığı çelengin başında yer aldığı tabutunun üzerine konulan ve isminin yer aldığı 35 numaralı Galatasaray forması ve atkısının yanısıra gönderilen çelenk çokluğu dikkat çekti.  İmamın namaz sonrası istediği helallik esnasında 20 yıllık eşi Demet Akbağ, "HELAL OLSUN" sesi kalabalığı bastırdı.  Ayakta durmakta güçlük çeken Akbağ, tabuta dokunup omuzlamak istedi.  

Demet Akbağ’a  daha önce yaptığı "Beni Çeşme’ye göm Demet" vasiyeti Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi'nde toprağa verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv