British Council “Herkes için Bilim” buluşması İzmir’de gerçekleşti

  • 0
  • 912
British Council “Herkes için Bilim” buluşması İzmir’de gerçekleşti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

British Council 75. yılında, Birleşik Krallık -Türkiye Bilim ve İnovasyon Yılı kapsamında “Herkes İçin Bilim” konuşmalarının üçüncüsünü İzmir’de düzenledi.
 
“Sağlığın Kimyasını Keşfedin” başlıklı konuşma Londra Imperial College kıdemli bilim temsilcisi ve Royal Society of Chemistry (Kraliyet Kimya Cemiyeti) eski başkanı Prof. Dr. David Phillips’in katılımıyla gerçekleşti. David Phillips, güneş kaynaklı radyasyondan ışın tedavisine ışığın sağlık üzerindeki etkilerini deneylerle interaktif bir biçimde anlattı. British Council, “Herkes İçin Bilim” konuşmalarıyla popüler bilim alanında merak edilen konularda İngiltere’nin önde gelen bilim insanlarını Türkiye’ye getiriyor.  Bu yıl 75. yılını kutlayan British Council, halka açık mekanlarda ücretsiz olarak gerçekleştirilen bilim sohbetleriyle bilime olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. 
“Herkes için Bilim” konuşmalarının Eylül ayı konuğu, Londra Imperial College kıdemli bilim temsilcisi ve Royal Society of Chemistry (Kraliyet Kimya Cemiyeti) eski başkanı Prof. Dr. David Phillips idi. İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konuşmada kimyanın sağlığa etkileri tartışıldı.  Yoğun ilgi gösterilen buluşmada konuklar merak ettikleri soruların yanıtlarını  Prof. Dr. David Phillips’den dinledi.  David Phillips, British Council twitter takipçilerinin de sorularını yanıtladı.    

Prof. Dr. David Phillips kimyager olarak ışık üzerine yaptığı sağlık çalışmalarını anlatırken, ışığın tınısal kullanımı ve tedavi edici özelliklerinin yanı sıra cilt üzerindeki etklerine değindi.  Phillips’in uzmanlık alanları arasında tıbbın çeşitli dallarında çığır açan lazer teknolojisinin kızıl ötesi ve ultraviyole lazer cerrahisi gibi uygulamaları da yer alıyor.  Konuşma serisi ilerleyen aylarda Ankara, Adana ve Bursa’da da gerçekleştirilecek konuşmalarla devam edecek. 

Prof Dr David Phillips
David Phillips, 1989 yılında Londra Imperial College bünyesinde Fiziksel Kimya profesörü olarak görev yapmaya başladıktan sonra 1992 yılında Kimya Bölümü Başkanı, 1999 yılında ise Hofmann Kimya Profesörü ünvanlarını aldı.  Halen Londra Imperial College bünyesinde Kıdemli Bilim Temsilcisi, Onursal Profesör ve Kıdemli Araştırma Müfettişi olarak görev yapıyor.

David Phillips, bilimin halk tarafından anlaşılması ve halka aktarılması alanında Royal Society tarafından verilen Michael Faraday ödülünü almaya hak kazanmış; fotokimya alanında 594 araştırma, rapor ve inceleme yayınlamıştır.  Royal Society of Chemistry’de başkanlık (Kraliyet Kimya Cemiyeti) görevinde de bulunan Prof. Dr. David Phillips, 2015 yılında Kraliyet Cemiyeti üyeliğine seçilmiştir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv