Bu butikte para geçmiyor

  • 0
  • 621
Bu butikte para geçmiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İnsan odaklı sosyal belediyecilik uygulamalarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi’nin “Butik Elele” hizmeti, ihtiyaç sahiplerine umut oldu. 2014 yılında hayırseverlerin Butik Elele’ye bağışladığı giysi ve ev eşyaları, maddi sıkıntılar yaşayan 6 bin ailenin yüzünü güldürdü.

GİYSİDEN MOBİLYAYA
Karşıyaka Belediyesi’nin hayırsever destekleriyle büyüyen “Butik Elele” hizmeti sayesinde, geçen yıl 6 bin aileye yardım eli uzatıldı. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuran ve gerekli incelemeleri yapılan yurttaşların giysi ve ev eşyası gibi ihtiyaçları, Butik Elele’ye gönderilen bağışlarla karşılandı. Yardımlar arasında sıfır ya da ikinci el giysilerden mobilyaya kadar çok çeşitli eşyalar yer aldı. Butik Elele’nin kurulduğu 2004 yılından beri, bu yardımlardan düzenli olarak yararlanan ailelerin sayısı da 8 bine ulaştı.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Butik Elele hizmeti kapsamında, vatandaşların bağışlamak istediği eşyalar görevliler tarafından evlerinden teslim alınıyor. Hayırseverler, 369 64 02 numaralı telefondan randevu alarak bu imkandan yararlanabildikleri gibi, bağışlarını bizzat Butik Elele’ye veya belediye binasına da teslim edebiliyor. Titizlikle tasnif edilip hazır hale getirilen eşyalar, randevu sistemiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hem sıfır hem de ikinci el bağışların kabul edildiği Butik Elele’de; her mevsime uygun giysiler, yatak, koltuk, masa, buzdolabı, televizyon, fırın, mutfak malzemeleri gibi farklı ürünler bulunuyor.

BAĞIŞLAR YERİNİ BULUYOR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Butik Elele, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri aynı platformda buluşturan; yardımların en doğru adreslere gidip yerini bulmasını sağlayan bir uygulama. Karşıyaka halkının dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla büyüyüp güçlenen bu birimimiz sayesinde dar gelirli yurttaşlarımızın eksiklikleri gideriliyor, yüzleri gülüyor. Bu yapılırken, toplumsal hassasiyetlere de  dikkat ediliyor. İhtiyacı olan herkesi bu hizmetimizden yararlanmaya, maddi gücü olan tüm yurttaşlarımızı da bağış yapmaya davet ediyorum" dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv