Bu köprünün adı: Tek Sağlık

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına Başkan H. Gökhan Özdemir, 3 Kasım Tek Sağlık Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

  • 0
  • 610
Bu köprünün adı: Tek Sağlık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına Başkan H. Gökhan Özdemir, 3 Kasım Tek Sağlık Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Başkan Özdemir  imzalı basın açıklaması şöyle:

Yaşadığımız çevre; insan, hayvan ve bitkilerin ortak yaşam alanıdır. Yaban hayatının doğası ile korunması, yaban hayatındaki hayvanların sağlıklı kılınmasına yönelik çalışmaların hepsi tüm ortamlarda hep birlikte sağlıklı yaşamak içindir. İşte tam da bu noktada hatırlanması gereken Veteriner Hekimlerin "Tek Sağlık" kapsamında çalıştığıdır. 

Hayvanların sağlıklı olması aynı zamanda hayvansal ürünlerin de sağlıklı olması demektir. Gıda güvenliğine ve sağlıklı gıdaya erişmeye dair yapılan her uygulama halk sağlığının korunması içindir. İşte tam da bu noktada unutulmamalıdır ki Veteriner Hekimlik hizmetleri "Tek Sağlık" kapsamında çalışmalardır.

Evcil hayvanların sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlamak, zoonozlarla mücadele etmek Veteriner Hekimler olarak bizlerin yüzyıllardır öncelikli görevidir. İnsan nüfusu kadar hayvan nüfusunun kontrolü de ekosistemin korunması çalışmalarındandır. Kent yaşamında sahipsiz evcil hayvanların nüfus kontrolü de yine Veteriner Hekimler tarafından yürütülen "Tek Sağlık" kapsamındaki hizmetlerdendir. Bu bağlamda koruyucu hekimlik hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesini desteklemek de yetkililerin görevidir. İşte tam da bu noktada "Tek Sağlık" kapsamında Veteriner hekimler olarak verdiğimiz tüm hizmetler desteklenmelidir.

Biyogüvenlik çalışmaları, Biyomühendislik çalışmaları, Genetik çalışmalar gibi laboratuvarlarda hayvan ve insan sağlığını korumaya dair yapılan tüm araştırmalarda Veteriner Hekimler "Tek Sağlık" sisteminin vazgeçilmez üyeleridir. Küreselleşen dünyamızda sağlık için disiplinler arası köprü kurmak kaçınılmazdır. Bu köprünün adı da "Tek Sağlık" tır.
Bu hafta sonu İlimizde yaşanan deprem sonrasında da Veteriner Hekimlik hizmetlerinin aksamadan devam etmesi gerektiğinin önemi bir kez daha görülmüştür. Gerek arama kurtarma ekiplerinde uzman köpekleri ile yer alan, gerek depremde yaralanmış hayvanları tedavi ederek, evsiz kalanları koruması altına alarak destek veren tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Gerek yaşanan pandemi, gerek deprem felaketi göstermiştir ki, küreselleşen dünyada hepimizin attığı her adım domino taşı gibi hepimizi etkilemektedir. Çevre içerisinde insan, hayvan ve bitkilerin varlığı nasıl ayrılmaz bir bütünse sağlıklı yaşam için de tüm ilgili disiplinleri ile "Tek Sağlık" vazgeçilmezdir. Yetkililer yasal düzenlemeleri de tüm çalışmalarını da bu bilinçle yapmaları gerektiğini unutmamalıdır.

Depremin etkisini yoğun olarak yaşamakta olan Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki vatandaşlarımız başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı tüm canlarımıza acil şifalar dileklerimizle 3 Kasım Tek Sağlık gününde yine dileğimiz "Hep Sağlık için Tek Sağlık".
H. Gökhan ÖZDEMİR
Başkan
İzmir Veteriner Hekimleri Odası
          Yönetim Kurulu adına

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv