Bu senenin yıldızı şevketi bostan

  • 0
  • 661
Bu senenin yıldızı şevketi bostan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek olan Mart Dokuzu Urla Ot Festivali 19 – 20 Mart tarihlerinde, senenin yıldızı şevketi bostan ile misafirlerini ağırlayacak.
 
Geleneksel beslenme, yöresel üretici, esnaf ve mevsiminde üretilen gıdayı öne çıkaran Doğal Sofra Urla oluşumu, festivali bu sene Urla Belediyesi’nin katkılarıyla daha geniş katılımla kutlayacak. Festivalde hem İzmir’den hem de İzmir dışından gelecek olan çok sayıda konuk için çeşitli atölye ve etkinlikler planlandı.
Ot festivali, Karantina Adası’nda 1865’de inşa edilen ve dünyada yalnızca üç örnekten biri olan Tahaffuzhane ve Klazomenai kazılarında ortaya çıkan dünyanın bilinen en eski zeytinyağı işliği gezisiyle başlayacak.
 
Etkinlikler “Şevketi Bostanın Her Hali’’ söyleşisi ile devam edecek. Konuşmacılar lezzetli şevket bostan tarifleri, bitkinin sağlığa faydaları ve şevketi bostan üretiminden bahsedecekler.
Festivalin 2. gününde Özbek’te çok az bilinen otların keşfedileceği “Ot Avına’’ çıkılacak. Ot tanıma yarışması ile devam edecek etkinlikler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Caz Orkestrası eşliğinde sona erecek.İZMİR(Ege Ajans/Aybike Göcekli-Ayşegül Eryılmaz)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv