Bu sokak çok eğlenceli

  • 0
  • 649
Bu sokak çok eğlenceli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 83. Enternasyonal Fuar’ında kurduğu “Belediye Sokağı” ziyaretçi akınına uğruyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan projelerin yanı sıra teknolojinin eğlenceli boyutunun da ziyaretçilere sunulduğu sokakta en çok ilgiyi “Atam Yanımda” ile “Hepsi Yanımda” bölümleri ilgi çekiyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 1500 metrekare alan üzerinde kurduğu ‘Belediye Sokağı’nda hem hizmet, yatırım ve projelerini tanıtıyor hem de eğlendiriyor. Eşrefpaşa Hastanesi, Buca Sosyal Yaşam Kampusü, Huzurevi, Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü, İZSU projeleri, tarım destekleme projeleri, Süt Kuzusu projesi, kent ormanları, İzmirDeniz Projesi, çevre projeleri, İzmir Metrosu, İZBAN, ESHOT, tramvay, yeni vapurlar, tarihsel çevre restorasyon projeleri, kentsel dönüşüm projeleri, Akdeniz Akademisi, İzmir Kent Koleji, Yüzülebilir Körfez, spor etkinlikleri, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, İzmir İtfaiyesi ile İZELMAN Anaokulları’nın tanıtım standlarının yer aldığı Belediye Sokağı, açıldığı günden bu yana fuarınen çok ilgi çeken noktalarından biri olarak ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Ata’yla aynı karede

Belediye Sokağı’nın en çok ilgi çeken noktalarının başında “Atam Yanımda” bölümü geliyor.   Ziyaretçiler, Ulu Önder’in çeşitli mekanlarda çekilmiş fotoğraflarının yansıtıldığı ekranının önünde durarak fotoğraf çektiriyor. Böylece ziyaretçiler, Atatürk’le aynı fotoğraf karesinde yer alma şansını yakalıyor. Basılan fotoğraflar ise ziyaretçilere ücretsiz olarak veriliyor. Sokağın özellikle çocukların ilgisini çektiği diğer noktaları yine teknoloji kullanarak oluşturulan “Hepsi Yanımda” ve İzmir Puzzle’ı bölümleri.  Hepsi Yanımda bölümünde, 3 boyutlu hologram olarak yansıtılan ve gerçekmiş hissi yaratan sevimli hayvanların arasına giren çocuklar keyifli dakikalar geçiyor. İzmir Puzzle’ı bölümünde ise ziyaretçiler, İzmir’in tarihi mekanlarının fotoğraflarını dev ekrana dokunarak bir araya getirmeye çalışıyor. Fuar süresince açık kalacak sokağı ziyaret edenlere aynı zamanda sürpriz hediyeler de veriliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv