Buca Ata'sını özlemle andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde Buca’da düzenlenen törenle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Buca’da da hayat durdu.

  • 0
  • 270
Buca Ata'sını özlemle andı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde Buca’da düzenlenen törenle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Buca’da da hayat durdu. Buca Belediyesi’nin Atatürk’ün manevi ruhuna yakışır şekilde baştan aşağı yenileyip, ihtişamlı heykeliyle süslediği Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen törene 7’den 70’e binlerce Bucalı katılarak Atasına olan özlemini gözlerinde yaşlarla ortaya koydu.

Ulu Önder Atatürk ölümünün 80. Yıldönümünde Buca’da saygı ve özlemle anıldı. Törenler Buca Belediyesi’nce baştan aşağı yenilenen Çevik Bir Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ergünay, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, siyasi parti temsilcileri, dernekler ve çok sayıda Bucalı vatandaş katıldı. 

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm yurtta olduğu gibi Buca’da da hayat durdu. Kalplerinde Atatürk sevgisi ve değerleri yüklü binlerce Bucalı Ata’larının vefatını simgeleyen acı sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Araçlarından inen, olduğu yerde saygı duruşuna geçen vatandaşlar gözlerinde yaşlarla Ata’sını kaybetmenin acısını yaşayarak özlemini ortaya koydu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv