Buca Belediyesi iş sahibi yapıyor

  • 0
  • 521
Buca Belediyesi iş sahibi yapıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, ilçedeki istihdam sorununa iş garantili kurslarıyla çözüm yaratıyor. Tekstil firmalarının kalifiye işçi ihtiyacını karşılamak amacıyla Çamlıkule Semt Evi’nde açılan iş garantili meslek edindirme kurslarının ikinci etabı için başvurular başladı. 2 ay süresince uygulamalı olarak verilen eğitim sonrasında Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmak isteyen vatandaşların 1 Şubat’a kadar Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi’ne başvurması gerekiyor.

Buca Belediyesi’nin ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı iş garantili meslek edindirme kursları devam ediyor. Buca Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın desteği, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)  projesi kapsamında, kullanım hakkı aldığı 24 tekstil dikim makinesi ile başlattığı iş garantili meslek edindirme kursunun 2. Etabı için başvuruları almaya başladı.  18- 35 yaş arası vatandaşları kapsayan ve 2 ay süren kurstan her dönem 24 kişi faydalanabiliyor.

Açılan kursta 12 adet düz dikiş, 5’er adet overlok, 5 adet reçme ile birer adet ilik düğme makinesinin kullanım ve uygulamalarının eğitimini alan  vatandaşlar, net ücret, sigorta, yemek ve ulaşım avantajlarıyla BEGOS’ta iş sahibi olacak.

Yılda yaklaşık 150 vatandaşı iş sahibi yapacak, iş garantili meslek edindirme kursunun 2. Etabı için hazırlıkların başladığını belirten Buca Belediyesi yetkilileri, iş sahibi olmak isteyen vatandaşların 1 Şubat tarihine kadar Çamlıkule Semt Evi’ne başvurularını yapabileceğini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv