Buca’da kurdele kesme dönemi başlıyor

İzmir’in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca, yatırım performansı ve projeleriyle rekora koşuyor.

  • 0
  • 282
Buca’da kurdele kesme dönemi başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca, yatırım performansı ve projeleriyle rekora koşuyor. Buca Belediyesi’nin eğitimden sanata, kültürden spora hayatın her alanında yaptığı yatırımları ve sayıları 80’i aşan etkin projesi ile çağdaş modern kimliğe kavuşan Buca, 2018’in ikinci yarısında muhteşem tesislerin açılışıyla şahlanacak. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Temel atma dönemini atlattık. Şimdi kurdele kesme dönemimiz başlıyor” sözleriyle göz kamaştıran projelerin açılış takvimini gururla açıkladı.

Buca Belediyesi birbirinden muhteşem projelerle kentin kimliğini değiştirmeye devam ediyor. 4 yıllık süreçte 80’in üzerinde etkin proje hayata geçiren Buca Belediyesi, yatırım performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. 4 yıllık süreçte öz kaynaklarıyla 100 milyon TL’lik yatırım yaparak kentin vizyonunu değiştiren Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam rakamı 618 milyon 241 bin TL’yi bulan güçlü yatırım desteğiyle de yatırımların başkenti oldu. Yatırımlarıyla kentte değer yaratıp, kentlinin yaşam kalitesini arttıran ve arttırmaya da devam eden Buca Belediyesi, 2018’in ikinci 6 aylık döneminde muhteşem açılışlara imza atacak.

Şimdi kurdele kesme dönemimiz
“Hızlı bir temel atma dönemi atlattık, şimdi kurdele kesme dönemimiz başlıyor” sözleriyle Buca’da yaşanacak renkli ve heyecanlı günleri müjdeleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’ya estetik ve tasarımda çağ atlatıp, işlevsellikte çığır açacak dev kent merkezi Buca Alışveriş ve Yaşam Kompleksi “Buca Çarşı” dan, Buca’yı sanatın başkenti yapacak Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’ne, Çok Amaçlı Kapalı Pazaryerlerinden 2. Gençlik Merkezi’ne uzanan gurur yatırımlarının açılış takvimini açıkladı.

5 ayda 5 kapalı pazaryeri
Açılış serisine ‘Bir günü değil her gün yaşayan Pazaryerleri’ sloganıyla hayata geçirilen çok amaçlı kapalı pazaryerleri projeleriyle başlayacaklarını ifade eden Başkan Piriştina, devamında 2. Gençlik Merkezi, Buca Çarşı, Gösteri Sanatları Merkezi ve Buca Belediyesi Spor Kompleksi’nin geleceğini açıkladı. Başkan Piriştina, “ Ufuk pazaryerimiz tamamlanmak üzere.

Temmuz ayı içinde önce Ufuk Pazaryeri’nin açılışını yapacağız. Ufuk pazaryerini takiben 1-2 hafta içinde Buca Çarşı, Adatepe Pazaryeri ve Ova pazaryeri gelecek. 5 ay içinde 5 adet çağdaş modern pazaryerlerimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunun akabinde Buca’nın heyecanla beklediği Gösteri Sanatları Merkezi açılışımız olacak. Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden sonra İzmir’in en donanımlı gösteri sanatları merkezi olacak iddiasında olduğumuz Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’ni Aralık ayının ikinci haftası sanatseverlerle buluşturacağız. Bir de Gençlik Merkezimiz var. Tınaztepe’de kurduğumuz
Tarık Akan Gençlik Merkezi’miz yoğun ilgi görüyor. 10 yılda 10 bin öğrenci hedeflerken, 1 yıl içinde 15 bin öğrenciye ulaştık. Bu kadarını beklemiyorduk. Bunu görünce bir gençlik merkezine daha ihtiyacımız var dedik ve Eğitim Fakültesi karşısında 2. Gençlik Merkezi’ni yaptık. Muhteşem bir tesis oldu, Temmuzun ikinci haftası da onun açılışını yapacağız” dedi.

Sporcuya tesis, engelliye istihdam
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelli bireylerin istihdamıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, Buca ve çevre ilçelerin kaliteli gübre ihtiyacını karşılayacak Solucan ve Kompost Gübre Tesisi’ni Eylül ayında, Buca’daki 26 amatör spor kulübüne ev sahipliği yapıp geleceğin sporcularını yetiştirecek Buca Belediyesi Spor Kompleksi’ni ise 2018’in son
aylarında hizmete açacaklarını müjdeledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv