Buca yeşile bürünüyor

Yarım milyona yaklaşan resmi nüfusuyla İzmir’in hızlı büyüyen ilçelerinden Buca’da yeşil doku eksiğinin giderilmesi için çalışmalar büyük bir süratle devam ediyor.

  • 0
  • 358
Buca yeşile bürünüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yarım milyona yaklaşan resmi nüfusuyla İzmir’in hızlı büyüyen ilçelerinden Buca’da yeşil doku eksiğinin giderilmesi için çalışmalar büyük bir süratle devam ediyor. İlçe genelinde başlattığı yeşil seferberliğini 2018 yılında da sürdüren Buca Belediyesi, Buca’yı 7 ayda 3.090 ağaç, 90 bin mevsimlik çiçekle donatarak “Yemyeşil Buca” iddiasında kararlı olduğunu ortaya koyuyor.

Buca Belediyesi’nin yeşile, doğaya olan sevdası son sürat devam ediyor. Daha yaşanabilir bir Buca hedefiyle yola çıkarak yeşil seferberliği başlatan Buca Belediyesi, ilçeyi 4,5 yılda yaklaşık 16 bin ağaç, 488 bin mevsimlik çiçek ve 39 bin metrekareye yayılan parklarla donattı.

Kentleşmenin getirdiği betonlaşmayla yok olan yeşil alanları ve yeşil dokuyu ilçeye tekrar kazandırmak için yoğun çalışma yapan Buca Belediyesi Parklar Bahçeler Müdürlüğü ekipleri her gün ilçenin değişik bölgelerinde ağaç dikimi ve çiçeklendirme çalışmaları yapıyor. 

7 ayda 3 bin 90 ağaç
“Her gün 30 ağaç” projesini sürdüren Belediye, 2018’in ilk 7 ayında 3.090 ağaç ve 90 bin mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdi. Buca’yı yeşille anılacak kimliğine hızla yaklaştıran çalışmalarda yeşil dokuyla bezenmiş ortak alanlar oluşturmak için de çaba gösteren Buca Belediyesi, 4,5 yılda toplamda 39 bin metrekareye yayılan park alanı yarattı. Yeşilliklerle ve oksijen kaynağı ağaçlarla kenti nakış gibi işleyen ekipler, kentliye nefes aldıracak alanlar oluşturdu.

Kısa sürede Buca geneline özlenen manzarayı yaratmada büyük bir yol kat eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina “Hızla büyüyen ilçemizdeki yapılaşmanın yarattığı yeşil doku eksikliği ciddi bir sıkıntı. Kentte nefes alacak alanları yaratmak için bulduğumuz her yere ağaç dikerek, yeşil alan yaratarak Bucalı hemşerilerimize yaşam alanları yaratmaya çalışıyoruz. Mücadelemiz yıllar sonra kuş bakışı bakıldığında yemyeşil bir Buca görmek” sözleriyle hedefini ortaya koydu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv