Buca’da ‘Bilim’ sokaklara taşıyor

  • 0
  • 528
Buca’da ‘Bilim’ sokaklara taşıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bilim’in kalbi Buca’da atacak. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen ‘Bilim Sokakta’ projesi, Buca Belediyesi ev sahipliğinde Oyun Sokağı’nda başlıyor. Çocukları bilimle tanıştırmak, sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla fizikten kimyaya kadar 41 farklı etkinliğin düzenleneceği  “Bilim Sokakta”  projesi 19 Ekim Pazartesi günü başlayıp 4 gün sürecek.

Bucalı çocukları bilim ve eğlence dolu bir serüven bekliyor. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen “Bilim Sokakta” Projesi, Buca’da Oyun Sokağı’nda başlıyor. TÜBİTAK desteği, Dokuz Eylül Üniversitesi yürütücülüğünde yapılacak Bilim Sokakta projesi kapsamında fizik, kimya, biyoloji, bilişim teknolojileri ve drama etkinlikleri yer alacak.

4 günde 41 bilim etkinliği
Ortaöğretim düzeyindeki çocukları temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak, araştırma ve sorgulama isteklerinin tetiklenmesini hedefleyen proje 19 Ekim Pazartesi günü saat: 11.00’de başlayacak. 4 gün sürecek ve 10.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocukları bilimle tanıştırmak, bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek amacıyla fizikten kimyaya kadar 41 farklı etkinlik gerçekleştirilecek. Şenlikte, D.E.Ü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile çocuklar, bilim, eğlence ve heyecan yüklü bir serüvene tanık olacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv