Buca'da hayvanlara eziyete geçiş yok

Buca Belediyesi can dostlarımız hayvanlara kötü muamele ve eziyete karşı mücadelesini yeni düzenlemelerle sürdürüyor.

  • 0
  • 267
Buca'da hayvanlara eziyete geçiş yok
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi can dostlarımız hayvanlara kötü muamele ve eziyete karşı mücadelesini yeni düzenlemelerle sürdürüyor. Personelinin toplu iş sözleşmesine hayvanlara kötü muamele suçuna karşı iş akdini fesih maddesi koyan Belediye, Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinde de değişikliğe giderek hayvanları koruma altına aldı. Buca’da artık hayvanların
bakımlarını ihmal etmek, güçlerini aşan fiillere zorlamak, aşırı sıcak ve soğuğa maruz bırakmak ve hayvan ölülerinin izinsiz gömülmesi yasak. Yasağa uymayanlar 261 TL para cezasına çarptırılacak.

Tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerektiği bilinci ve inancıyla hareket eden Buca Belediyesi, Türkiye çapında ardı ardına yaşanan, ülkeyi yasa ve üzüntüye boğan şiddet olaylarına dur demek için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda Disk Genel İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesine; taciz, tecavüz, kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile hayvanlara kötü muamele gibi suçlarına karşı iş akdini fesih maddesi koyan Buca Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nde düzenlemeye giderek hayvanların korunmasına bir adım daha attı.

Bakım ihmali de yasak
Eylül ayı Meclis toplantısında Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin Sağlık ve Esenlikle ilgili Emir ve Yasaklar bölümünde düzenleme kararı alan Buca Belediyesi, Yönetmeliğin ”Şehir içinde hayvan koşturmak, hayvanlara eziyet etmek, dövmek ve dövüştürmek yasaktır” maddesine ilave olarak, ”Hayvanların bakımlarını ihmal etmek, güçlerini aşan fiillere zorlamak, hayvanları aşırı soğuğa veya sıcağa maruz bırakmak ve hayvanlara fiziksel, psikolojik veya cinsel şiddet uygulamak yasaktır” cümlesi eklendi.

Hayvan ölüleri izinsiz gömülemeyecek
Buca Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü Yönetmenliğinin 9. Maddesinde de düzenlemeye giderek “Büyük ve küçük her türlü hayvan ölüleri her nerede olursa olsun açıkta bırakılamaz, umuma mahsus yerlere atılamaz veya izinsiz gömülemez” ibarelerini ekledi.

261 TL Ceza
Alınan kararla sahipli veya sahipsiz tüm hayvanlara Yönetmelik çerçevesini aşan muamelede bulunanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32/1 maddesi gereğince Emre Aykırı Davranışta bulunmaktan yasal işlem yapılarak 261 TL para cezası
verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv