Buca'da satranç tutkunları yarıştı

  • 0
  • 848
Buca'da satranç tutkunları yarıştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Buca Belediyesi Satranç Turnuvası, kıyasıya mücadelelere tanıklık etti. Şampiyon sporculara ödülleri Buca Gölet tesislerinde düzenlenen törende verildi.
 
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde Gölet Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvada şampiyon sporculara ödüllerini, Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Olgun Kulaç, Turnuva Başhakemi Birol Yüce ve Buca Belediyesi Kültür Müdürü Sinem Öznur verdi. Turnuvaya katılan sporcuların ailelerinin de yoğun katılımıyla gerçekleşen turnuvada 8, 10, 12 ve 16 yaş altı ve açık kategori olmak üzere satranç severler 5 ayrı kategoride kıyasıya yarıştı.

Satranç tutkunlarının iki gün süren mücadelesi sonunda bütün kategorilerde ilk üç sporcuya altın, ilk 10 sporcuya ise madalya verildi. 380 sporcunun katıldığı turnuvada, Bayanlar klasmanında ise yine her kategoride birinci olan sporcuya altın, ilk 5 sporcuya da madalya verildi.
Buca Belediyesi Satranç Turnuvası’nın kazanan isimleri ise şöyle; 8 yaş ve altı 1. Kategori de 1’inci Arda Mert Koçu olurken, 2’inci Onur Bayhan, 3’üncü ise Emirhan Yaman oldu. 10 yaş ve altı 2. Kategoride ise 1’inci Samet Çalışkan, 2.’inci Arda Dizdar ve 3’üncü ise Ayberk Şam oldu. 12 yaş ve altı 3. Kategoride 1’inciliği Bora Çilek göğüslerken, 2’inci Helin Beyer ve 3’üncü de Enes Işılak oldu. 16 yaş ve altı 4. Kategoride de 1’inci Furkan Özşırvan olurken, 2’inci Şıar Algünerhan ve 3’üncü de Talat Yıldız oldu. 5’inci ve son kategori olan açık kategorisinde ise Swen Pröttel 1’inci, Okan Yazılıkaya 2’inci ve Utkucan Çimen de 3’üncü oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv