Buca’da “yoğun bakım tatbikatı” gerçekleştirildi…

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde ilk kez acil durumlara yönelik “Yoğun Bakım Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

  • 0
  • 717
Buca’da “yoğun bakım tatbikatı” gerçekleştirildi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde ilk kez acil durumlara yönelik “Yoğun Bakım Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Hastane Sivil Savunma Birimi’nin koordinasyonunda Hastane birinci katında bulunan 1. Basamak Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi ve Genel Yoğun Bakım Ünitelerinde gerçekleştirilen tatbikat ile olası bir acil durumda hastaların güvenli şekilde tahliyesi hazırlanan afet sağlık durum planına göre gerçekleştirildi. Tatbikat sonunda, Sivil Savunma Birimi tarafından yapılan uygulamaların uygunluğu, yeterliliği ve güncelliği değerlendirildi.

Tatbikatta, Buca Seyfi Demirsoy DH Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nin tıbbi gaz borularında ve aspiratör vakum sisteminde oluşan bir sorun karşısında hastaların güvenli şekilde tahliyesi amaçlanarak bir senaryo oluşturuldu. Senaryoya göre; Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde gaz sisteminin çalışmamasından ötürü ihtiyacı olan iki hastanın Genel Yoğun Bakım Ünitesi’ne tahliyesi gerekmekteydi. Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi tarafından sorun bildirildi ve tahliye süreci başladı.  

Hastane Afet Yöneticisi Op. Dr. Cenk Sinan Atalay’ın başkanlığını yaptığı Tatbikatın sonunda, hastane Sivil Savunma Birimi başta olmak üzere tatbikata katılan tüm hastane çalışanları ile genel bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Yapılan Tatbikatta sorunun meydana geldiği ilk andan itibaren iletişimin nasıl sağlanacağı, öncelik sırasına göre yapılması gerekenler ve çalışanların üstlenecekleri görevler değerlendirildi. Toplantıda Sivil Savunma Amiri Metin Er “Sivil Savunma Birimi olarak hazırladığımız senaryo doğrultusunda tatbikata katılan tüm çalışanlarımız verilen görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Başta Hastane Yöneticiliğimiz olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Hastane Başhekim Yardımcısı aynı zamanda Hastane Afet Yöneticisi Op. Dr. Cenk Sinan Atalay ise “Hastanemizde afet ve acil durumlara hazırlıklı olunması amacıyla tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikatlarda hangi konularda eksiklerimiz varsa onları da belirlemiş oluyoruz. Hastanemizde bulunan 4. Yoğun Bakım Ünitesi’nde toplamda otuz üç yatak bulunmakta ve olası bir tehlike anında en kısa sürede neler yapabileceğimizi gözden geçirmek adına bu tatbikatımız oldukça önemli. Tatbikatta görev alan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv