BUCAKUT yaraları saracak

ÜLKEMİZDE yaşanması olası afetlerde alarma geçmek için kurulan Buca Belediyesi’nin arama kurtarma ekibi BUCAKUT, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından İl Afet Müdahale Planı’na (TAMP-İzmir) dâhil edildi. Tamamı belediye personelinden oluşan 40 kişilik gönüllü ekip, gerekli durumlarda görev yapmak için sahada olacak.

  • 0
  • 200
BUCAKUT yaraları saracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşamın her alanında hemşehrilerinin yanında olmak için çalışan Buca Belediyesi’nin bir yıl önce afet durumlarında hızlı müdahale edebilmek amacıyla kurduğu arama kurtarma ekibi (BUCAKUT), tüm eğitim süreçlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. Tamamı belediye çalışanından oluşan 40 kişilik gönüllü ekip, doğal afetlere müdahale edebilecek kapasiteye sahip hale geldi.

İLK SINAVI ANTALYA’DA VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yangın söndürme ve afet müdahale eğitimleri alan ekip, imzalanan protokol kapsamında ortak faaliyetlerde de yer aldı.  Sahadaki ilk sınavını Antalya’da yaşanan orman yangınlarında veren BUCAKUT, buradaki başarılı çalışmalarıyla yöre halkının da takdirini topladı.

BELEDİYEDE GENİŞ KAPSAMLI TATBİKAT
Buca Belediyesi’nin ana hizmet binasında bir ilki gerçekleştirerek vatandaşların da dâhil edildiği geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştiren BUCAKUT, olası acil durumlar için eksikleri tespit etti. Ekipmanını tamamlayan BUCAKUT, AFAD’ın verdiği hafif arama kurtarma eğitimini de başarıyla bitirerek İl Afet Müdahale Planı’na alındı.

EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Aynı zamanda AFAD’ın yerel düzeyde çözüm ortağı da olan BUCAKUT,  AFAD, İzmir İtfaiyesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv