Bucalı hayvan severler eğitimde buluştu

  • 0
  • 538
Bucalı hayvan severler eğitimde buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi tarafından ilçedeki hayvan severlere “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi”  verildi. ‘Can dostlarını birlikte koruyup, birlikte sevelim’ sloganıyla gerçekleşen eğitimlere 30 Bucalı hayvan sever katıldı. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda 8 – 9 Nisan tarihlerinde gerçekleşen eğitimlerde katılımcılara, hayvan hakları, hayvanları koruma kanunları, hayvan davranışları ve beslenmelerine yönelik bilgilerin verildi.

Eğitimi tamamlayan hayvan severler, İzmir İl Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınava girdi. Sınavını başarı ile tamamlayan hayvan severlere, İl Hayvanları Koruma Kurulu’nun onayı ile yerel hayvan koruma görevlisi kartları verilecek. Bir yıllık sürede geçerli olacak görevleri doğrultusunda yerel hayvan koruma görevlileri,  bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve  kediler  olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların  markalanması ve kayıtlarının tutulması ile kısırlaştırılması, saldırgan olanların  eğitilmesi ve sahiplendirilmesi gibi konularda görevli olacaklar. Yerel hayvan koruma görevlileri ayrıca Buca Belediyesi tarafından ilçenin tüm mahallelerine kurulan kedi kulübeleri ile sokak hayvanları beslenme odaklarının bakımından ve korunmasında sorumlu tutulacaklar.

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimler, vatandaşlar tarafından gelecek talepler doğrultusunda tekrar düzenlenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv