Bucalı Kadınlar Tasarruf Yapmayı Öğrendi

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) ile birlikte hayata geçirdiği ‘TEB Aile Akademisi Kadınca Birikimler Projesi’ kapsamında Bucalı kadınlara tasarruf eğitimi verildi.

  • 0
  • 366
Bucalı Kadınlar Tasarruf Yapmayı Öğrendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) ile birlikte hayata geçirdiği ‘TEB Aile Akademisi Kadınca Birikimler Projesi’ kapsamında Bucalı kadınlara tasarruf eğitimi verildi. Buca Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen, toplumun finansal okuryazarlık seviyesini yükseltip, bireylerin tasarruf ve birikim bilincini geliştirmeye katkı sağlamayı hedefleyen eğitimde Bucalı kadınlar, aile bütçesi oluşturma, borç yönetimi, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı, tasarruf ve birikim konularında bilinçlendirildi.

Para, kimi için araç, kimi için amaç, kimi içinse vazgeçilmez bir ihtiyaç… Hayatın çoğu alanında karşımıza çıkan ödeme aracını fonksiyonel kullanıp tasarruf edebilmek ise ayrı bir bilinç ve disiplin gerektiriyor. Bu soruna dikkat çekip çözüm bulabilmek amacıyla harekete geçen Türk Ekonomi Bankası (TEB), Aile Akademisi çalışmalarıyla ülke genelinde toplumun farklı kesimlerine finansal okuryazarlık eğitimleri vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda TEB’in İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) ile birlikte hayata geçirdiği ‘TEB Aile Akademisi Kadınca Birikimler Projesi’ kapsamında kadınları tasarruf konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitim Buca’da gerçekleştirildi.

Bucalı kadınlardan yoğun ilgi
Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, aile bütçesi oluşturma, borç yönetimi, bankacılık ürünlerinin doğru kullanımı, tasarruf ve birikim başlıkları altında temel finansal okuryazarlık eğitimi verildi. TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama İletişimi Yetkilisi Çisem Ural tarafından verilen eğitime Bucalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Alışverişte 10 saniye durup, düşünün
Bütçe oluşturma ve tasarruf konularında ayrıntılı bilgi verilen eğitimde, kadınlara bireysel bütçelerinde yüzde 25, aile bütçelerinde ise yüzde 10 tasarruf yapmaları tavsiye edilip tasarruf yöntemleri anlatıldı. Birikim yaparken önce gerçekçi, ölçülebilir ve net bir hedef belirlenmesi gerektiği vurgulanan eğitimde, alışveriş yaparken istek- ihtiyaç ayrımının iyi
yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Eğitimde katılımcılara “Temel ihtiyaçlarınız haricinde yaptığınız her alışverişinizde durup ‘bu benim için gereklimi, ihtiyaç mı? ‘ gibi sorular sorarak 10 saniye düşünün. Gereksiz harcamalardan kurtulup, iyi bir tasarruf
sağlayacağınızı göreceksiniz” tavsiyesinde bulunuldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv