Buca’nın Can Dostları da mutlu

  • 0
  • 384
Buca’nın Can Dostları da mutlu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz sıcakları, insanlar kadar sokaklarda yaşayan hayvanları da canından bezdirdi. Aç, susuz günler geçiren, hatta yaşam mücadelesi veren hayvanlara kol kanat geren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, beslenme odaklarına düzenli bakım ve gıda takviyesi yapıyor. Kurulan kedi evinde yaşayan can dostlarımızın bakım ve aşıları da düzenli olarak takip ediliyor.

Buca Belediyesi, sokak hayvanlarını korumak ve kontrollü olarak tedavilerini gerçekleştirebilmek için Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerini seferber etti. Özellikle bunaltan hava şartlarında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarını korumak için yoğun mesai yapan ekipler, belediyenin yaptırdığı hayvan beslenme odakları ve otomatik suluklarını her gün kontrol ederek temizliğini ve gıda takviyesini yapıyor.

Parkların ve sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerin tespit edilmesinin ardından yerleştirilen 1 adet Pugedon, 1 adet kedi evi, 20 adet kedi kulübesi, 60 adet beslenme odağı ve 20 adet otomatik suluk düzenli olarak kontrol ediliyor. Sokak hayvanlarının daha elverişli şartlarda yaşayabilmelerini sağlamak için var gücüyle çalışmalarına devam edeceklerini belirten ekipler, kontroller esnasında rahatsızlığını tespit ettikleri hayvanların muayenesini yapıp, tedavilerinin ardından aşılamalarını da gerçekleştiriyor.

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilgisiyle yaz aylarını keyifli geçiren sokak hayvanları neşeyle oyunculuklarını sergiliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv