Buca’nın Haute Couture Modası

Buca’nın maharetli kadınları Buca Belediyesi’nin Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle açtığı iş garantili biçki dikiş kursunda öğrendikleriyle yarattıkları kıyafetleri düzenledikleri mini defile ile Bucalı kadınların beğenisine sundu.

  • 0
  • 512
Buca’nın Haute Couture Modası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca’nın maharetli kadınları Buca Belediyesi’nin Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) işbirliğiyle açtığı iş garantili biçki dikiş kursunda öğrendikleriyle yarattıkları kıyafetleri düzenledikleri mini defile ile Bucalı kadınların beğenisine sundu. 2 aylık kursta öğrendiklerini geliştirip haute couture çalışmalara imza atan yetenekli kadınlar, kendi kreasyonlarının mankeni olarak podyuma çıktı. Kısa sürede meslek sahibi olmanın ve ekonomik özgürlüğe kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Bucalı kadınlar, podyum tecrübelerinde profesyonel mankenleri aratmadı.   
 
Buca Belediyesi’nin iş garantili meslek kursları ilçedeki kadınların hayallerinin ve ekmek kapılarının yolunu açıyor. Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)  projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın desteği ile Çamlıkule Kültür Merkezi’nde açılan iş garantili meslek edindirme kursu, ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırırken, işverenlerin kalifiye konfeksiyon işçisi ihtiyacına da destek sağlıyor. 2 aylık kursun sonunda meslek sahibi olarak BEGOS’ta işe başlayan kadınlar ekonomik özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İş garantili biçki dikiş kursunun bu dönemki kursiyerleri kendilerini geliştirerek kişiye özel dikim çalışmaları yapmaya başladı. Düz dikiş, overlok eğitimlerini tamamlayıp kişiye özel dikime yönelen kursiyer kadınlar etek, bluz, elbise, pantolon ve bebek eşyalarından oluşan haute couture dikimlerini Çamlıkule Kültür Merkezi’nde düzenledikleri mini defile ile tanıttı. Kendi diktikleri kreasyonların mankenliğini de üstlenen kursiyerler, kıyafetlerin yanında podyumda sergiledikleri profesyonellikle göz doldurdu.

Boş zamanlarını değerlendirip kendini geliştiren, 2 ay gibi kısa zamanda hem iş hem de meslek sahibi olan Bucalı kadınların yaşadıkları gurur podyumdaki yürüyüşlerine de yansıdı. Bucalı kadınlar defilede başarmanın, üretmenin hazzıyla podyumu adımlayan kursiyerleri beğeniyle izleyip, alkış yağmuruna tuttu.

Kendi tarz ve ihtiyaçlarına göre model belirleyip, dikimlerini gerçekleştiren kadınlar kurs sonunda Begos’ta iş başı yapıp, evlerine ek gelir sağlayabilecek olmanın da mutluluğunu yaşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv