Bugün Bizim Günümüz…

10 Ağustos 1960 günü yayın yaşamına başlayan Ege Telgraf Gazetesi 57 yılı geride bıraktı. 1959 yılında Demokrat Ege Gazetesi ismiyle İzmirlilerle tanışan gazete, 10 Ağustos 1960 yılında da Nedim Çapman, Gürbüz Kipkurt ve Süha Tekil öncülüğünde ismini Ege Telgraf olarak belirledi.

  • 0
  • 854
Bugün Bizim Günümüz…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

10 Ağustos 1960 günü yayın yaşamına başlayan Ege Telgraf Gazetesi 57 yılı geride bıraktı. 1959 yılında Demokrat Ege Gazetesi ismiyle İzmirlilerle tanışan gazete, 10 Ağustos 1960 yılında da Nedim Çapman, Gürbüz Kipkurt ve Süha Tekil öncülüğünde ismini Ege Telgraf olarak belirledi. Ege Telgraf Gazetesi, 48 yıl süreyle akşam baskısıyla okurlarıyla buluştu. 2008 yılı Aralık ayından başlayarak sabah gazetesi olarak yayımlanmaya başlayan, www.egetelgraf.com alan adlı web sitesi üzerinden günlük gazeteyi okurlarıyla buluşturan Ege Telgraf Gazetesi'nin 58’inci kuruluş yıldönümünü pasta keserek kutladı. İzmir'in duayen gazetecilerinden merhum Sezer Doğan'ın uzun yıllar büyük fedakarlıklar göstererek ayakta tuttuğu gazetenin tarafsız yayın politikasını bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceği ifade edildi.

‘GÜZELLİKLERLE BİR ARADA’
Gazetenin 58’inci kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, “Gerçekten çok özel bir gün bugün. Çünkü 58 sene medyada ayakta kalabilmek ve yaşayabilmek çok zor. Biz aile olarak zoru başarıyoruz. Bugün burada olanlar benim evlatlarım, ailem ve çok değerli dostlarım. Ailemle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duydum. Bugün de 57 yılı geride bırakıp 58’inci yıla girmekten gerçekten onur duyuyorum. İyi ki sizlerle beraberiz, çok güzel şeylere imza atıyoruz. İzmir’de medya sektörü içerisinde inanıyorum ki bu kadar güzel bir aileye sahip olabilen bir medya yöneticisi, patronu demiyorum çünkü ben hiçbir zaman patronluğu kabul etmedim, daha yoktur. Bizlere gönül bağıyla destek veren arkadaşlarımıza da iki kat daha teşekkür ediyorum. Onların varlığıyla gazetemiz değer kazanıyor. Her sabah gelip de aynı heyecanla aynı güzellik ve sorumlulukla gazetemizde en güzel işlerin altına imza atmak için canla başla çalışıyorlar. Nice 58 seneleri aynı kadroyla, kesinlikle eksilmeden daha da çoğalarak devam ettirmek isterim. Aramızda bugün olamayan çok sevdiğimiz insanlar da kimisi ruhen bizimle birlikte. İyi ki bizlerle birliktesiniz. Her zaman güzelliklerle bir arada olalım” diye konuştu.

BAŞKAN ATİLA, YALNIZ BIRAKMADI
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Ege Telgraf Gazetesi’ni bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Başkan Atila, “Ege Telgraf’ın 58’inci yılını tebrik ediyorum. İnşallah hep beraber 100’üncü yılını da görmek nasip olur. Bugüne kadar başarılı bir şekilde sürdürülen yayın hayatının bundan sonra da devam etmesini diliyorum. Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’ne, gazetecilerine ve çalışan bütün emekçilere de başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YAZARLARDAN İYİ DİLEKLER
Orhan Beşikçi: Ege Telgraf, İzmir basın tarihinde çok saygın bir yeri olan bir gazetemiz. Ben de bu güzel gazetede köşe yazarlığı yapıyorum. Kentin tüm güzellikleri, kültürel değerlerini yazdığım için çok mutluyum. Ege Telgraf Gazetesi’ne yayın hayatında başarılar diliyorum.

Erkan Sevinç: Ben ulusal bir gazetenin ekinde yazarken Ege Telgraf’ta yazmaya başladım. Bana dediler ki, ‘Attan inip eşeğe binilir mi?’ ben de onlara cevap verdim, ‘Sürekli tökezleyen yoldan çıkan bir atta olmaktansa düpedüz günden güne olan bir eşekte olmayı tercih ederim.’ Ege Telgraf Gazetesi’nin çok düzgün bir çizgisi var. Bende bu aileden olmaktan mutluluk duyuyorum.

Metin Aydınoğlu: Ege Telgraf Gazetesi sürekli gelişme kaydeden bir gazete. Yeni yaşı hayırlı olsun. Hep birlikte daha nice güzel haberlerle nice mutlu yıllarımız olsun. Başarılarımız daim olsun.

Nurhayat Talay: Ege Telgraf Gazetesi, Türk basınında gayet önemli bir yere sahip bir basın kuruluşu. İlk akşam gazetesi ve yerelde de büyük bir ağırlığa sahip. Haberciliği ile hiçbir şekilde çizgisini bozmamış, hiçbir şekilde doğrudan ve objektiflikte ayrılmamıştır. Ben de Ege Telgraf ailesinin bir ferdi olarak mutluluk ve onur duyuyorum. Yerelin sesini duyurması açısından da önemini artırarak yayın hayatına devam etmesini umuyorum.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv