Bugüne ve geleceğe ışık tutan değerler onurlandırıldı

  • 0
  • 1.224
Bugüne ve geleceğe ışık tutan değerler onurlandırıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji'nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni merhum Bahattin Tatış’ın değerleri ve ilkelerini  yaşatmak, farklı alanlarda başarı gösteren kişileri yeni nesillerle tanıştırmak, onların yeni nesillere örnek olmasını sağlamak ve kendi ifadesiyle “Yarınlarda Var Olmak” için düzenlenen “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nin 4.sü 17 Kasım’da İzmir Özel Türk Koleji Cahit Gürkan Salonu’nda gerçekleştirildi.


İzmir Özel Türk Koleji ve İTK Mezunları Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen “Bahattin Tatış- Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nde geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 6 farklı dalda ödül verildi. Sanatta Başarı, Sporda Başarı, İş’te Başarı, Bilime Katkı, Eğitime Katkı ve Yaşama Katkı alanlarında ödüllerin verildiği geceye, sanat, spor ve iş dünyasından birçok kişi, İTK’lı yöneticiler, idareciler, öğretmenler, İTK’lı mezunlar katıldı.

Adayların belirlenmesi ve seçim kriterlerine uygunluğunun Seçiciler Kurulu tarafından değerlendirildiği, “Bahattin Tatış -Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nde bu yıl; İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytül Büyüksaraç, İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, Dokuz Eylül Üniversitesi Mali İşler Koordinatörü Prof. Dr. Alp Timur, iş adamı Cüneyt Baysak, gazeteci Gülengül Uslu, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve İTK Büyükçiğli Kampüs Müdürü İpek Deniz Seçiciler Kurulu’nda görev aldı.

Sunuculuğunu İzmir Özel Türk Koleji Fen Lisesi öğrencilerinden Baran Ezeli ve İzmir Özel Türk Koleji 99 Mezunu ve İzmir Devlet Opera Korosu Sanatçılarından Başak Narin’in  üstlendiği törenin açılış konuşmasını İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış yaptı.
Tatış konuşmasında, “ 5 sene önce 2Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri’ni başlattığımızda hedeflerimizi yüksek tuttuk. Bugün ulusal ama gelecekte uluslar arası bir ödül töreni olsun istedik. Bizler başarılı bir insanlara verilebilecek en büyük ödülün, onları taktir etmek, onlara teşekkür etmek olduğunu biliyoruz. Çünkü onların başarıları ülkemize ve dünyamıza zenginlik katmaktadır. Yarınlarda Var Olmak Ödülleri sizin de bildiğiniz gibi 6 dalda verilmektedir. İlk ödül törenimizden bugüne kadar ödül verdiğimiz değerli sanatçılarımız, eğitimcilerimiz, iş adamlarımız, sporcularımız sadece kendi alanlarında başarılı olmakla kalmayıp gelecek nesillere de başarıları ile emsal oluşturmak, lider olmaktadır. Kurucumuz Bahattin Tatış’ın da dediği gibi “Yarınlarda Var Olmak” için ilkelerimizden ödün vermeden İTK olarak her zaman kendimizi yenileyecek ve çok çalışacağız.” dedi ve gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İTK Genel Müdür Yiğit Tatış’ın ardından sahne çıkan İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve İTK Mezunları Derneği Başkanı Aytül Büyüksaraç ise konuşmasında, “ Bir İTK Mezunu olarak ne zaman okuluma gelsem büyük bir gurur duyuyorum. Bizim hedefimiz Bahattin Bey’den aldığımız bayrağı gururla taşımak ve daha ileriye götürmek. Eşsiz karakteri ve kendi alanında önemli işler başarmış kişilere gösterdiği hassasiyeti ile örnek bir insan olan Bahattin Tatış’ı saygı ile anıyorum ve ödül alan tüm misafirlerimizi tebrik ediyorum.” dedi ve herkese güzel bir akşam diledi.

Konuşmaların ardından başlayan ödül törenine İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da eşsiz melodileri ile renk kattılar. Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri töreni geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirilen bağlantı ile Türkiye’nin ve dünyanın farklı köşelerine yayılmış, sayıları 30 bine yakın  İTK’lı mezunlar tarafından izlendi. Ödül töreni İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve İTK Mezunları Derneği Başkanı Aytül Büyüksaraç’ın yönetiminde  İzmir Özel Türk Koleji’nin  kurulduğu yıl olan 15 Kasım 1950 yılında ilk kez seslendirilen ve İTK’nın eski müzik öğretmenlerinden Dündar Alpman tarafından hazırlanan İTK Marşı’nın söylenmesi, tüm ödül sahiplerinin, seçiciler kurulu üyelerinin ve İTK’lı yöneticilerin bir arada olduğu toplu fotoğraf çekiminin ardından Güven Zeyrek Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile gece sona erdi.İzmir Özel Türk Koleji ve İTK Mezunları Derneği ‘nin işbirliği ile düzenlenen gecede 6 dalda ödül verildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Bahattin Tatış-Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”ni kazanlar ödüllerini yine çok değerli kişilerin elinden aldılar.

“Bahattin Tatış-Yarınlarda Var Olmak Ödülleri 2014” Ödül Kazananlar
•    Sanatta Başarı Ödülü:  Oyuncu, yönetmen ve Türk Tiyatrosu’nun ismi Haldun Dormen’e verildi. Haldun Dormen ödülünü İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve İTK Mezunları Derneği Başkanı Aytül Büyüksaraç ‘dan aldı.

•    Eğitime Katkı Ödülü: Televizyon Programı yapımcısı, eğitimci, yazar Cihat Şener’e verildi. Cihat Şener ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’dan aldı.

•    Sporda Başarı Ödülü:  Ülkemizi uluslar arası güreş şampiyonalarında ve olimpiyatlarda temsil ederek birçok altın madalya kazanan Milli Güreşçi Taha Akgül’e verildi. Taha Akgül ödülünü Genel Müdür Yiğit Tatış’tan aldı.

•    Bilime Katkı Ödülü: Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’e verildi. Prof. Dr. Bingür Sönmez ödülünü İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’den aldı. 

•    Yaşama Katkı Ödülü: En sık görülen doğumsal anomalilerden olan spina bifida ve onun neden olduğu diğer hastalıklar ile ilgilenen Spina Bifida Derneği’ne verildi. Dernek adına ödülü  Yönetim Kurulu Başkanı Pof. Dr. Cevval Ulman aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Pof. Dr. Cevval Ulman ödülünü Atatürk Kültür Merkezi Müdürü Serpil Utku’dan aldı.

•    İş’te Başarı Ödülü: İzmir Özel Türk Koleji mezunu, iş adamı ve Altınordu Spor Kulübü Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan’a verildi.  Seyit Mehmet Özkan adına ödülünü  kız kardeşi ve İTK Mezunu olan Leyla Özkan Yavuz  aldı. Leyla Özkan Yavuz’a ödülü Erdoğan Özgörkey verdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv