Bülent Buda Ustaya Saygı’da

  • 0
  • 605
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi’nin düzenlediği Ustaya Saygı vefa duygusunu bu kez bir zamanlarFenerbahçe’de top koşturan, spor yazarı Bülent Buda’ya gösterdi.  Dünyaya her zaman sevgi penceresinden bakankişiliği, duygusallığı ve İzmir’e olan tutkusuyla iz bırakan Bülent Buda’yı buözel gecesinde eşi Serap Hanım, kızı Başak Buda, eşinin kızı Özlem Erten,damadı Talat Erten, torunları Duru ve Derin Erten’in yanı sıra iş, spor vebasın camiası ile yakın dostları yalnız bırakmadı. Gecenin sunumunu ise herzamanki gibi İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu üstlendi.

Duygusallığıile dikkat çeken Buda, kendisinden övgüyle bahseden dostlarının sözlerikarşısında zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’ndagerçekleştirilen geceye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da katıldığıgecede söz alan dostları Buda ile olan anılarını paylaşırken ondan dostluk,arkadaşlık, insanlık, futbolculuk adına çok şey öğrendiklerini dilegetirdiler. 

Gazeteciliğidöneminde spor muhabiri olarak da görev yaptığını ve Bülent Buda ile çok güzelanlar yaşadığını kaydeden Başkan Tartan, “Duruşuyla Bülent ağabeyi çokseviyorum. Lafı geldiğinde yerinde söyler. Özlem duyduğumuz ağabey çizgisiniben Bülent Ağabey de gördüm. Suskunluğunda bile tepkisini yakalardım. Onu çokseviyorum ve değer veriyorum” dedi.

ADAM GİBİ ADAM
Okularkadaşı Mehmet Portakal, gazeteci dostları; Okan Yüksel, Nuri İmre, SüleymanAlasya, Barış Yengiloğlu, Atilla Köprülüoğlu, İsmail Özelçinler, İş adamı KemalZorlu, Erdoğan Tözge, futbolcu Cenap Özsözen, Altay Spor Kulübü Dernek BaşkanıSalih Mertan ve daha pek çok dostu ustayı anlatı. “Büloş dede” diyen torunlarıise dedelerini çok sevdiklerini dile getirirken, kızı Başak Buda, babasınaduyulan sevginin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Babam çok sosyal vesevilen bir kişi olduğu için onunla ilişkim paylaşmak üzerine oldu. Anladım kiiyi ki paylaşmışım” dedi. Eşinin kızı Özlem Erten, damadı Talat Erten de “İyi kihayatımıza girmiş. Hayatımıza çok şey kattı, onu çok seviyoruz” dediler. EşiSerap Buda ise “Hayatımda iyi ki varsın dediğim birisidir. Ulu bir çınar.Yaşanmışlıklarından, tecrübelerinden faydalanıyorum. Adam gibi adam. İyi kivar” diyerek sevgisini dile getirdi.

Kendisi için söylenenlerden sonra duygularını gizleyemeyenBülent Buda hayatına dokunan herkese teşekkür ederek, “72 yaşındayım ama dahabir yere gitmeye niyetim yok. Geçenlerde bir karar verdim. Hayatımdakonuşmadığım,  selam vermediğim kimse kalmayacak.Bazen düşünüyorum ben bu kadar mıyım diye. Sevgi büyük bir yük. Gerçektenherkese teşekkür ederim. Öğrenciliğimde, futbolculuğumda, iş hayatımda kusursuzdeğildim ancak bir konuda ustayım; insan tanımada, dost, arkadaş edinmede beniyiyim arkadaş. Sevgili Başkan Tartan’a ve dostlarıma teşekkür ederim“dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv