‘Burada Hayat Var’da buluştular

  • 0
  • 846
Yazı Boyutu:

Ünlü İzmir sevdalıları Aynur Tartan’la ‘Burada Hayat Var’da bir araya geldi. 
 
Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil
 
‘İnsanlar, İzmir’le hem kaçamak hem de uzun süreli aşklar yaşıyorlar’
 
‘Malatyalı, Trabzonlu ya da Diyarbakırlı olsaydım yine  İzmir aşığı olurdum’
 
‘Manyaklık parayla değil! İstanbul’da bile Göztepe muhtarlığına kayıtlıyım’
 
‘Hayata İzmir penceresinden bakan herkes bizim zihniyet hemşerimiz’
 
‘İzmir’le İstanbul enginarı arasındaki fark bir Çinli ile Norveçli arasındaki farka benzer’
 
‘Boyozla temasa geçtiğim zaman açlık ve tokluk çipim bozuluyor’
 
‘Annem yüzündeki şark çıbanını kaşıkçı elması gibi taşırdı’
 
‘İzmir’deki midyeleri annemin memleketi Mardin’de aradım’
 
‘Babam vefat ettikten sonra annem şalterleri indirdi. Ve onu hayata bağlayacak bir kablo bulamadık’
 
Gerçek bir İzmir sevdalısı olan gazeteci-yazar Yılmaz Ödil; dişi kent olarak gördüğü İzmir’iyle insanların hem kaçamak hem de uzun süreli aşklar yaşadığını söyledi. İnsanın hayata İzmir penceresinden bakabilmesi, çağdaş, modern ve Atatürkçü olması için İzmir’de doğmasına ya da büyümesine gerek olmadığını söyleyen Özdil; ‘Hayata İzmir penceresinden bakan herkes bizim zihniyet hemşerimizdir’ dedi. ‘Malatyalı, Trabzonlu ya da Diyarbakırlı  olsaydım yine İzmir aşığı olurdum’ diyen Göztepeli, Göztepe tutkunu Özdil; İstanbul’da bile Göztepe muhtarlığına kayıtlı olduğunu ‘Manyalık parayla değil ya!’ diyerek açıkladı.  İzmir’e geldiklerinde eşiyle soluğu pazarda aldıklarını ifade eden Özdil, bu yıl İzmir’de enginar katliamı yaptıklarını söyledi. İzmir enginarının rakipsiz olduğunu savunan Özdil; İstanbul’un enginarına ‘‘İzmir’le İstanbul enginarı arasındaki fark bir Çinli ile Norveçli arasındaki farka benzer’ diyerek meydan okudu. Memleket lezzetlerinden boyoza bağımlı olduğunu söyleyen Özdil; boyozla temasa geçtiği zaman açlık ve tokluk çipinin bozulduğunu sözlerine ekledi. Yakın zaman da anne ve baba acısını peş peşe yaşayan Özdil; annesinin yüzündeki şark çıbanını kaşıkçı elması gibi taşıdığını söyledi. Annesinin memleketi Mardin’i ziyarete giden Özdil; İzmir’deki midyeleri Mardin’de aradığını ancak bulamadığını ifade etti. Tüm annelerin Anneler Günü’nü programda kutlayan Özdil; babası vefat ettikten sonra annesinin şalterleri indirdiğini ve onu hayata bağlayacak bir kablo bulamadıklarını da sözlerine ekledi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı- İzmir Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan  ‘İzmir’in hiçbir kentte olmayan, insanı sıkmayan, insanın enerjisini düşürmeyen bir doğallığı vardır’  ‘İzmir; ekonomiye katkı koyan, kültürel ve sosyal yaşantısıyla topluma örnek bir kent’ ‘İzmir’de çok büyük bir zenginlik var, ekmek elden su gölden diye bir şey yok!’
 
40 yıldır İzmir’de yaşayan İzmir Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; İzmir’in doğallığını çok sevdiğini ‘İzmir’in hiçbir kentte olmayan, insanı sıkmayan ve insanın enerjisini düşürmeyen bir doğallığı’ vardır diyerek anlattı. ‘İzmirliler sadece eğleniyorlar’ ve ‘İzmir eğlenceli bir kent’ düşüncelerini son derece yanlış bulan Tartan; kültürel ve sosyal yaşantısıyla topluma örnek olan İzmir’in ekonomiye katkı koyan bir kent olduğunu açıkladı. Tartan sözlerine; ‘Yoksa İzmir’de çok büyük bir zenginlik var, ekmek elden su gölden diye bir durum yok’ diyerek devam etti. 
 
Yorumcu Niran Ünsal  ’35 olmadan buçuk olmaz’
Üç kuşak sanatçı bir ailede yetişen başarılı yorumcu Niran Ünsal; Karşıya ve Göztepe arasındaki 35-35,5 çekişmesine ’35 olmadan buçuk olmaz’ diyerek son noktayı koydu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv