Bütünşehir harekatı erken başladı

  • 0
  • 732
Yazı Boyutu:

Bütünşehir Yasası ilebirlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyünsorunlarını çözmek için 2014 yılını beklemeden kolları sıvayan İzmir BüyükşehirBelediyesi, Ödemiş ilçesinde yapımına başlanan 3 büyük proje için yaklaşık 2.5 milyonTL’lik yardım yapıyor. Ödemiş’te düzenlenen tören ile İzmir BüyükşehirBelediyesi ve Ödemiş Belediyesi arasında ortak hizmet projesi protokolüimzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ödemiş BelediyeBaşkanı Bekir Keskin’in imza attığı protokole göre; İzmir BüyükşehirBelediyesi,  Ödemiş Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen YeniToptancı Hali ve Tesis Binaları için 952 bin 260 bin TL, otogar yapımı içinise  1 milyon 473 bin 840 TL’lik destek verecek. Ve yeni kurulacak etkombinası için birlikte çalışılacak.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ödemişte gerçekten başarılı ve konularınahakim bir belediye başkanı ile henüz bize devrolmadan yaptığımız protokolüimzalıyoruz”dedi. Belediye başkanlığının başka hiçbir işe benzemediğini, gönülve efor işi olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İnsanı sevmeden doğayısevmeden, kenti, kentliyi, sevmeden belediye başkanlığı yapmak mümkün değil.Belediye başkanının görevi kentteki cevheri ortaya çıkartmak onu arttırmak vedaha çok üretmek” şeklinde konuştu.

2014 mart ayında Büyükşehire bağlanacak 9 ilçede ilk etapta436 bin metrekare parke dağıttıkların söyleyen Başkan Kocaoğlu, “138 metre de bordürdağıtıyoruz. Kiraz’da ve Dikili’de ekiplerimiz iki gündür konuşlandı. Araziyollarını satıh kaplıyorlar. Böyle oradan Ödemiş’e Tire’ye yeni bağlanan  ilçelerimizidolaşıp çalışmalarımı sürdüreceğiz. Bir taraftan altyapıyı yapıyoruz. Birtaraftan da İZSU’nun yapacağı işler için çalışıyoruz. Bu yerelle yeni bağlananilçelerle ilgili işlerimiz”dedi.

 

İlçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde çalıştıklarınınve geleceğin kentlerini kurduklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu,”Bugünyaptığımız iş bizim ilçe belediyeler ile nasıl çalıştığımızın nasıl kaynakaktardığımızı, nasıl elele tutuşarak, yöre insanı için nasıl çırpındığımızınörneğidir. Ödemiş belediyesi bize bağlandığında belki ben de  o dabelediye başkanı olmayacağız. Ama biz şimdiden kolları sıvadık ve tümilçelerimizin problemlerin çözmek için çalışıyoruz.

 

9 senede 850 milyon lira civarında kamulaştırmayaptıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu. “Kamulaştırma yapmadan projeyapamıyoruz. Çünkü arazi fakiriyiz. İzmir’de kamu mallarının TOKİ veyaözelleştirme idaresi tarafından satılması, olmayacak yerlere olmayacak projeleroturtarak yap- işlet- devretle geleceğinin satılması gibi İzmir’in üzerindençok ciddi bir servet kaybı, kamu malı kaybı, bunun karşılığında ama merkezihükümetin bütçesine ama belli kişilere zenginleştirme yolunun açıldığınıgörüyoruz. Bu artık dayanılmaz noktaya geldi. Bıçak kemiğe dayandı. Yarın çokfarklı yerlerin, çok kıymetli mülklerin satılmaya çalışıldığını duyacaksınız.Yanlış ve çarpık planlamalarla, sadece rant amacıyla yapılan planlamalarla bunugöreceğiz. TOKİ planı aldıktan sonra, Mavişehir için yaptığımız planlardaayrılan yeşil alanları bile satıyor. Biz yapsak ipe çekerle. Şu ana kadarsadece yargıya müracaat ederek ve bakanlıklara, ilgili kurumlara yanlışlarını,bunların birer facia olduğunu anlatarak bugüne geldim. Bugünden itibaren artıkbu kentin geleceğini, sıkıntıya sokacak gerçekleri siz değerli hemşerilerimlepaylaşmaya karar verdim”dedi.

Törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin iseyerel yönetim olarak en önemli ilkelerinin şeffaflık ve hesap bilirlik olduğunusöyledi. Ödemişte yapılan yatırımları özetleyen Başkan Keskin, “Bu projeleriyaparken Ödemiş’in konumunu gözetiyoruz. Bu projeler yörenin ekonomisine katkıkoyacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yaptığımız projeler ileekonomiye biraz katkı sağlamış olursak büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Bugün protokolü imzalanan tesisler ile ilgili Başkan AzizKocaoğlu’ndan  destek istedikleri zaman Başkan Kocaoğlu’nunkendilerine sadece ’projesi var mı? Resmi muameleleri yerine getirdiniz mi?’diye sorduğunu söyleyen Keskin, “Bunların hepsisinin yerine getirildiğiniöğrenince ne kadar destek istiyorsak vereceğini söyledi. Sadece Ödemiş’edeğil,  Küçük Menderes havzasına yaptığı katkılardan dolayı çokteşekkür ediyoruz”şeklinde konuştu.

 

Hangi proje ne var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi,  meclis kararı ile Ödemiş Belediyesitarafından yaptırılan Yeni Toptancı Hal ve Tesis Binalarının yapımbedelinin 952bin 260 TL’lik bölümünü karşılayarak destek oluyor. Ödemiş Umurbey MahallesiFakülte Caddesi’nde inşa edilen toptancı halinde 2 adet hal binası ve önüretimli hal tesis binası bulunuyor. 

Ödemiş Belediyesi Karşıyaka Caddesi ile Beşgöz Caddesiarasında kalan 9 bin Metrekarelik bir alan içersinde; 7 adet dükkan,  birkafeterya, 4 büfe, 6 bilet satış noktası, bekleme alanı, ATM ve telefonalanları ile otogar binası, 6 adet şehirlerarası otobüs peronu, 4 adet köyterminali,  1 adet otobüs bakım ve onarım alanı ile 60 araçlıkotopark alanı bulunan otogar tesisi inşaatını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım bedelinin 1 milyon 473 bin840 TL’lik bölümünü Ödemiş Belediyesi’ne destek oluyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv