Büyük Başarıya ACCELL’den Büyük Destek

  • 0
  • 779
Büyük Başarıya ACCELL’den Büyük Destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dağ Bisikletçiliğini geliştirmek için EgeÜniversitesi ve ACCELL Bisiklet Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında işbirliğiprotokolü imzalandı.  Protokol EgeÜniversitesi Eski Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.  İşbirliği protokolünü;  Ege Üniversitesiadına Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, ACCELL  Bisiklet San. ve Tic. A.şadına  ACCELL  Bisiklet San. ve Tic. A.ş Genel Müdürü ÖnderŞenkol imzaladı.

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenenTürkiye Bisiklet Şampiyonası’nda birincilik alan Ege Üniversitesi Dağ BisikletTakımı’nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda hazırlık çalışmalarında hertürlü giderlerini karşılayacak olan bu sponsorluk anlaşması ile EgeÜniversitesi Dağ Bisiklet Takımı, Türkiye’yi yurt dışında temsil etmeyihedefliyor.

 

HEDEF ULUSLARARASIBAŞARI OLMALI

Hedeflerinin, Dünya Bisiklet Turu’na katılmak ve başarı eldeetmek olması gerektiğini ve bu işbirliğinin önemli katkıları olacağını belirtenRektör Prof. Dr. Yılmaz, “Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bizim bu yıl vegelecek yıl için bir yeşil alan projemiz var. Yeşil sıfatının içinde bir kısıtvar. Yeşil denmesi tüm varlıkları içine alan, tüm hatlarıyla doğaya saygıgösterilen bir içerikte olmalı. Bisikletle ilgili projemiz de bunun içinde.Olaya sadece üniversite içi olarak bakmıyorum. Bir 60. Yıl projesi olmasınınyanı sıra bu İzmir çıkışlı, Türkiye dağılımlı; Ege Üniversitesi’ni sorumlulukbölgesinin dışına da taşıran son derece önem verdiğim bir proje. Bisikletinhayatımızdaki kullanımını yaygınlaştırmak, bu konuda farkındalık yaratmak,pratiğin önünü açmak ve sağlıklı kalmak açısından da önemli.  Genç arkadaşlarımız bu bisiklet projesininüstünden enerji kullanımı ile ilgili de farklı projeler geliştirebilirler.İşbirliğini bu anlamda da önemsiyorum” diye konuştu.

ACCELL Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Şenkol, buanlaşma aracılığı ile İzmir genelinde bisiklet kullanımına, spora halkı teşviketmek ve Ege Üniversitesi Bisiklet Takımı’nın yeni başarılar kazanmasına destekolmak istediklerini belirtti.

 Ege ÜniversitesiBisiklet Takımı Kaptanı Hakan Arslan ise “2013 Ekim ayında 3 arkadaş olarak biraraya geldik. Bizler bireysel olarak bisiklet sporuyla uğraşıyorduk. Biz nedenbir bisiklet takımı çıkarmayalım dedik. ODTܒnün düzenlediği yarışmada Türkiye 4.sü olduk. Sonra var olan sistemdekieksiklikleri araştırdık ve Ege Üniversitesi olarak bir ilke imza atarakTürkiye’nin eleminasyon usulü gerçekleşen ilk yarışını yaptık ve birinci olduk.Ardından Tekirdağ’da gerçekleşen yarışta da birinci olduk. Bu noktaya kadarkısıtlı imkânlarla da olsa geldik. Başaracağımıza hep inandık” dedi.

Yapılan işbirliği ile Üniversite  SporlarıFederasyonu  tarafından düzenlenenTürkiye Şampiyonası’nda birincilik alan Ege Üniversitesi Bisiklet  Takımı’nın, ulusal ve uluslararası yarışmalarile bu yarışmalara hazırlık amacıyla yapılacak her türlü giderin ulaşım,konaklama, malzeme ayni ve nakdi olarak karşılanması sağlanacak.
İZMİR (Ege Ajans /Oray Köseoğlu/ÖzlemMen)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv