Büyük Buluşma 9 Mayıs'ta

Türkiye’de üretim kapasitesi ve ihracatı her geçen yıl artan geri dönüşüm sektörü, 9-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 2. We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’nda bir araya geliyor. Fuarın kurumsal destekçileri arasında yer alan Ege Plastik Sanayicileri Derneği’nin (EGEPLASDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı Şener Gençer, geçen yıl ilk kez düzenlenen fuarın tahmin edilenin üzerinde ilgi gördüğünü belirtti.

  • 0
  • 545
Büyük Buluşma 9 Mayıs'ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de üretim kapasitesi ve ihracatı her geçen yıl artan geri dönüşüm sektörü, 9-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 2. We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’nda bir araya geliyor. Fuar İzmir’de Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek We-Cycle, Türkiye’nin bu alanda ulaştığı seviyeyi yerli ve yabancı ziyaretçilere anlatacak.
Fuarın kurumsal destekçileri arasında yer alan Ege Plastik Sanayicileri Derneği’nin (EGEPLASDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı Şener Gençer, geçen yıl ilk kez düzenlenen fuarın tahmin edilenin üzerinde ilgi gördüğünü belirtti.

GERİ DÖNÜŞÜM, ENERJİ TASARRUFU DEMEK
Bu yıl furarın Wenergy ile ikiz fuar olarak düzenlemesinin ilgiyi artırıcı bir etki yaratacağına inandığını kaydeden Gençer, pek çok EGEPLASDER üyesi frmanın da fuarda yer alacağı bilgisini verdi.
İzmir’in Türk plastik sektörünün en önemli merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Şener Gençer, “Plastik üretimini mutlak surette plastik atıkların kaynağında ayrıştrılması ve geri dönüşümü ile birlikte düşünmemiz gerekiyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için kentlerde atık oluşumunun engellenmesi, azaltılması, atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması büyük önem taşıyor. Son yıllarda hızlı bir gelişim ivmesi sergileyen türk geri dönüşüm sektörü, sürdürülebilir kalkınma ve enerji verimliliği’nin anahtarlarından biri.” dedi.
Bu kültürün oluşmasının, gereksiz kaynak kullanımının engellenmesi ve enerji tasarrufu amacını da taşıdığını kaydeden Gençer, We Cycle Fuarı’nın bu anlamda kritik bir işlev yüklendiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv