Büyükpark’ta Bilim var!

  • 0
  • 679
Büyükpark’ta Bilim var!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza pozitif bilimleri sevdirmek ve onların bilgi dünyalarını daha da genişletmek amacıyla düzenlediği bilim etkinlikleri devam ediyor.  Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nce geçen yıl TÜBİTAK destekli olarak, “Temiz Enerji, Temiz Çevre” temasıyla gerçekleşen “Bilim Şenliği” bu yıl da “Parkta Bilim var!” konseptiyle Büyük Park içinde başladı.  13 Mayıs’a kadar devam edecek olan TÜBİTAK destekli şenlikte atölye çalışmaları, şovlar, oyunlar ve daha birçok etkinlik çocuklarla bilimi buluşturuyor.

Bornova Belediyesi’nin, eğlenceli yönlerini ön plana çıkararak çocukların bilime olan ilgisini artırmak için geçen yıl “Temiz Enerji, Temiz Çevre” temasıyla gerçekleştirdiği “Bilim Şenliği” bu yıl “Parkta Bilim var!”konseptiyle hayata geçirildi. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nce  TÜBİTAK destekli olarak Büyük Park içinde gerçekleştirilen Şenlik’te 57 farklı etkinlik çocuklarla buluşuyor. Yoğun ilgi gören Şenlik’te çocuklar eğlenceli ve öğretici zaman geçirme imkanı buluyor. Ayrıca atölye çalışmaları, bilim şovları, bilim oyunları ve drama içerikli etkinlikler düzenlenirken, uzmanlar tarafından verilen seminerler ve sergilerde çocuklarla buluşuyor.

Hem eğlence hem bilim
Parkta bilim var konseptiyle düzenlenen şenlikte çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşıyor. Arı ve karınca gibi hayvanların yaşamları hakkında bilgi sahibi olan minikler, onların beslenmelerini ise hazırlanan eğlenceli  oyunlara katılarak uygulamalı olarak öğreniyor.

Minik bilim adamlarıda şenlikte
Bornova Belediyesi’nce düzenlenen bilim şenliğinde büyüklerin yanında minik bilim adamları da yer alıyor. Okulları ile birlikte kurdukları stantlarda projelerini sergileyen çocuklar da güneş enerjisiyle çalışan telefon şarjından, atıkların değerlendirilmesine pek çok buluşu tanıtıyor.
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda geçen sene ilki düzenlenen bilim etkinliğinin bu sene büyük park içinde gerçekleştiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için belediye olarak bir çok kurumla işbirliği içinde çalışıyoruz. Onlara en iyi imkanları sağlamak istiyoruz. Doğayı ve bilimi sevdirerek bunları hayatlarının her alanında yer vermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bilimle yolumuzu aydınlatır ve en karanlık noktalara ışık tutabiliriz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv