Büyükpark’ta sihirli dokunuş

  • 0
  • 896
Büyükpark’ta sihirli dokunuş
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, ilçede yaşayanların buluşma noktası niteliğindeki Büyükpark’ta önemli bir projeyi başlatıyor. öncelikle çökme ve kırılmaların olduğu sert zeminler uygun parke taşlarla yenilenecek. Büyükpark’ın tarihi kapısının önündeki ve meydandaki havuz, su birikintisi olmayacak şekilde kuru havuz sistemi uygulanarak yeniden tasarlanacak. Aydınlatmalar daha etkili, yürüyüş yolları daha kullanışla hale getirilecek.

Bornova Belediyesi, her gün binlerce insanın gelip geçtiği ve dinlenmek için kullandığı Büyükpark’ta büyük bir değişim başlatıyor. Bornova Belediyesi Hizmet Binası, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi, Nikah ve Meclis Salonu gibi kamu binalarının da bulunduğu alanın daha kullanışlı hale gelmesi için düzenlemeler yapılacak.

Bu kapsamda öncelikle çökme ve kırılmaların olduğu sert zeminler uygun parke taşlarla yenilenecek. Büyükpark’ın tarihi kapısının önündeki ve meydandaki havuz, su birikintisi olmayacak şekilde kuru havuz sistemi uygulanarak yeniden tasarlanacak. Aydınlatmalar daha etkili, yürüyüş yolları daha kullanışla hale getirilecek. Mevcut tuvalet yeraltına alınacak, oturma grupları ve meydan çevresindeki pergolalar yenilenecek.

Büyükpark’ın yenilenmesiyle ilgili projenin tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Büyükpark Bornova’nın kalbi gibi. İnsanların buluştuğu, güzel vakit geçirmek için tercih ettiği bir yer. Yapacağımız düzenlemelerle bu alanı daha da kullanışlı ve herkes için daha keyifli hale getireceğiz. Çalışmalar kısa süre içinde başlayacak” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv