Büyükşehir, Anadolu Caddesi’ne 4 üst geçit daha açtı

  • 0
  • 833
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık ve Soğukkuyu’da tamamladığı yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitleri törenle hizmete aldı. Toplam maliyeti 4 milyon 700 bin TL’yi bulan üst geçitlerle Anadolu Caddesi üzerindeki modern geçit sayısı 9’a yükseldi.
 
Kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kazandırmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Anadolu Caddesi’nde 4 üst geçit daha hizmete aldı.
Çiğli Balatçık’ta düzenlenen törenle hizmete giren üst geçitler, Anadolu Caddesi’ni kullanan vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştıracak. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Göreve geldiğimizden bu yana sadece Anadolu Caddesi’ne 207 milyon TL’lik yatırım yaptık” dedi. Aliağa – Menderes raylı sistem hattı için 650 milyon TL harcama yaptıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, kamulaştırma çalışmaları için 8 yılda 740 milyon TL ödediklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Büyük Çiğli ve Harmandalı kavşaklarını hizmete aldık. Evka – 5 ve Ulukent kavşaklarını yılsonuna kadar tamamlayacağız. Aliağa – Menderes hattı kapsamında yaptığımız üst geçitlerin yanı sıra, Anadolu Caddesi’ne 9 adet yürüyen merdivenli – asansörlü üst geçit yaptık” dedi. Anadolu Caddesi’nin bir bölümünü 2006 yılında, geri kalan büyük bölümünü ise 2008 yılında Karayolları’ndan devraldıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, devir işlemlerinin ardından çalışmalarına hızlı bir şekilde başladıklarını ve yatırımlarına devam ettiklerini ifade etti. Başkan Kocaoğlu, 2002 ve 2003 yıllarında karşıdan karşıya geçerken hayatlarını kaybeden Ali Uzun, Ahmet Uzun ve Mustafa Yavuz’un yakını Şaban Uzun’a da başsağlığı dileklerinde bulundu.

Katı atık depolama sorunu
Harmandalı Katı Atık Depolama alanı ile ilgili de konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sorunu çözmek için canhıraş çalışıyoruz. Bu işin formülünü bulduk, teknolojisini bulduk, ama yer arayışı devam ediyor. Başkasının inisiyatifinde olmayan tüm projeleri yol haritamız ve öncelik sıralamamıza göre yapıyoruz. Ancak başkalarından izin almamız gereken projelerde maalesef beklemek zorunda kalıyoruz. Belirli yerler belli aşamaya getirildi, ama belli mülahazalarla ötelendi”.

“Devlet malı – kul hakkı”
Menemen’deki karayolu üst geçidi çalışmasının devam ettiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, üst geçit, alt geçit gibi bazı projelerin akıbetini sormak için sık sık kendisine telefon açıldığını belirterek, “Aliağa – Menderes projesinde biz okyanusu geçtik, Akdeniz ve Körfez’i de geçtik. Manda Çayı’nda mı boğulacağız? Sadece o kadar iş kaldı” dedi.
“İzmir Büyükşehir Belediyesi bir devlet kurumu” diye konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Suçumuz – günahımız olmadığı halde başımıza gelenleri tüm İzmirli hemşehrilerimiz, tüm Türkiye biliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni doğru idare ediyoruz. Belediyeyi, devlet malı – kul hakkı bilinciyle yönetiyoruz. Devlet malını koruyacaksın, kul hakkına dokunmayacaksın. Bu çerçevede yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yasal prosedür çerçevesinde tüm işleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri haline getirdik. Hazine’ye 1 TL borcumuz kalmadı”.

Otobüs ihalesi
Vatandaşların otobüs serzenişine de yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir firmadan 150 otobüs aldık. 50’sini teslim ettiler. Ancak Nisan’da teslim etmeleri gereken 100 tanesi gelmeyince ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Yeni otobüsler içinse ihale düzenledik. 2012 yılında 650 tane daha yeni otobüs almak için ihaleye çıktık ve çıkıyoruz. Yoğun saatler hariç, klimasız otobüsleri devreden çıkaracağız” dedi.
İzmir’in her yerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, yeni yasanın çıkması durumunda 2013 yılında büyükşehir sınırlarına bağlanacak olan 9 ilçe ve 14 belde belediyesi için çalışma planının hazır olduğunu söyledi. Asfalt ihalesindeki sürecin tamamlandığını ve çalışmaların başlayacağını da söyleyen Başkan Kocaoğlu, Eylül ayı sonuna kadar acil olan asfaltlamaları gerçekleştireceklerini bildirdi.

Metin Solak’tan teşekkür
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak konuşmasında, “Yıllardır ihmal edilmişliği, gözden uzak kalmışlığı yaşamış ilçe sakinleri olarak, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son yıllarda yaptığı her türlü yatırımı ve hayatımızı kolaylaştırıcı altyapı hizmetlerini gönülden alkışlıyoruz” dedi.
Yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Metin Solak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çiğli Belediyesi’nin elini – ayağını bağlayıp işin yaptırılmasını engelleyen kurumlar, insanlar var. Her şeye rağmen başta Sayın Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Balatçık’ta üst geçidin yanında düzenlenen törene Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ile Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

4 geçit, 4.7 milyon TL’ye mal oldu
Daha önce Anadolu Caddesi’nde 5, Gaziemir Akçay Caddesi’nde de 4 adet yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidini hizmete alarak bu arterlerde güvenli ve konforlu geçiş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerindeki 4 noktaya daha yaptığı üst geçidi daha tamamladı. Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı.
Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık ve Soğukkuyu’da yapılan üst geçitlerin toplam maliyeti 4 milyon 700 bin TL’yi buldu. Daha önce Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi’nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarında 5 adet yaya üst geçidi hizmete alınmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv